Sajtóközlemények

A Magyar Telekom megállapodott az érdekképviseletekkel

Budapest, 2017. október 4. 13:00

A Magyar Telekom a stratégiai növekedéshez kapcsolódó tevékenységek erőforrás-szükségletének biztosítása érdekében megállapodott a Társaságnál működő érdekképviseletekkel a 2018. évi létszámleépítésről, valamint a bérfejlesztés mértékéről.

A Társaság közel 350 anyavállalati munkavállaló elbocsátásáról állapodott meg az érdekképviseletekkel. További kb. 160 fős létszámleépítés a társasági projekt erőforrás-igények csökkenésével összefüggésben kerülhet megvalósításra. Az érintett munkavállalók jelentős része várhatóan 2017 végével távozik a Társaságtól.  A Magyar Telekom a távozó munkatársak újra-elhelyezkedését a jól működő Esély program keretén belül aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja, bízva abban, hogy ezen eszközeivel is hozzájárul ahhoz, hogy a távozó, korszerű szaktudással rendelkező, szakképzett munkavállalók mihamarabb újra el tudjanak helyezkedni.

A fenti intézkedéssel felszabaduló személyi jellegű költség tömeg jelentős része a stratégiai növekedéshez kapcsolódó tevékenységek erőforrás-bővítését biztosítja.

A Társaság munkavállalói átlagosan 5%-os bérfejlesztésben részesülnek 2018. január 1-jétől.