Sajtóközlemények

Delfin díj 2018: reptér, hulladékvadász app és játszótér a nyertesek között

Budapest, 2018. június 15. 12:00

  • A Magyar Telekom idei DELFIN Díjának nyertesei ismét bebizonyították, hogy összefogással és kreativitással tehetünk a legtöbbet környezetünk megóvásáért. Az elismeréseket – immár hagyományosan – a Telekom Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetésen adták át. DELFIN Díjban részesült a Budapest Airport Zrt., a Kezes-lábas játszóház és a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány .
  • A „Magyar Telekom TOP3 fenntartható beszállítója – 2017” címet vehetett át a Cisco International Limited, a Huawei Technologies Hungary Kft., valamint a Capgemini Magyarország Kft .

A június 14-én tartott XIX. Fenntarthatósági kerekasztal-beszélgetés keretében a Magyar Telekom nyílt párbeszédre invitálta érdekelt feleit. A rendezvényen a vállalat bemutatta a 2017. évi fenntarthatósági eredményeit, kiosztotta a DELFIN Díjakat, valamint második alkalommal díjazta a vállalat TOP3 fenntartható beszállítóját is

[+]

Idén az okos, digitális megoldások, illetve a közösségépítés új módozatai voltak a befutók a Magyar Telekom által egy évtizede alapított DELFIN Díj pályázatán, amely célja a fenntarthatóságot szolgáló innovációk ösztönzése és elismerése.  A 2018-as DELFIN Díjat klímavédelem kategóriában a Budapest Airport Zrt. nyerte, amely a Greenairport kezdeményezésén keresztül radikálisan csökkentette a reptér környezetterhelését. Fenntartható tudatformálás kategóriában a zsűri két díjat adott át, a saját fejlesztésű, kreatív eszközeivel aktív kikapcsolódást és közösségi élményt nyújtó Kezes-lábas Játszóház; valamint a sikeres hulladékbejelentő oldalt és applikációt működtető Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány vehetett át elismerést.

A Budapest Airport Zrt., annak köszönheti, hogy kitartó, a napi rutint és a jövőbeli fejlesztéseket a környezet- és klímavédelmi célkitűzésekkel egyeztetve, valamint a repülőtéri régió több szereplőjével összehangoltan végzi. A nagyvállalat fenntarthatósági törekvéseit idén áprilisban nemzetközi szinten is díjazták: első közép-európai repülőtérként vehette át a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) karbonsemleges minősítését.

A Kezes-lábas játszóház kreatív, egyedi fejlesztésű játékaival nemcsak a gyermekeket, de szüleiket is a tudatosabb és környezetkímélőbb életre neveli. Emberi erővel hajtott játékai nem használnak elektromos áramot, valamint környezetbarát anyagokból készülnek, de így is képesek rá, hogy mindenkinek átadják a mozgás és a közös játék örömét.

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány hulladekvadasz.hu honlapja a közösségi észlelés és bejelentés módszerével küzd az illegális hulladéklerakás ellen. Nem csupán segíti a településeiket tisztán tartani igyekvő önkormányzatok munkáját, hanem a megelőzésre, a hulladék nélküli élet kialakítására is ráirányítja a figyelmet szemléletformáló rovataival.

A díjátadón Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy a díjakat olyan társaságok kapták, amelyek valami újdonságot hoztak akár a klímavédelem, akár a tudatformálás terén. „Nagyon örülünk a jó példáknak és az innovatív megoldásoknak, amelyek visszaigazolják, hogy a közösségek fejlesztése és a digitalizáció nyújtotta lehetőségek kiaknázása egyaránt elengedhetetlen a fenntartható élet megteremtéséhez.”

A DELFIN Díj pályázatokat az idei évben is szakmai zsűri értékelte, amelynek tagjai Bodó Péter, a route4u alapítója; Holczer Angéla, a Ringier Axel Springer marketing igazgatója, a Fenntarthatósági Média Klub képviseletében; Szabó Béla, a Magyar Telekom márka és lakossági kommunikációs igazgatója, valamint Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom Vállalati fenntarthatósági központvezetője.

A díjazottak a Telekom XIX. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetésén vehették át az elismeréseket, emellett kiállítási lehetőséget kapnak a szeptember 29-én megrendezendő 11. Fenntarthatósági Napon. A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány és a Kezes-lábas Játszóház részére a T-Systems Magyarország két évre szóló Üzleti trend L díjcsomagot biztosít, a Budapest Airport Zrt. pedig bemutatkozási és kiállítási lehetőséget kap a 2018. évi T-Systems Symposiumon. Mindhárom nyertes pályázatról két-három perces bemutató kisfilm is készül, hogy a közvélemény minél szélesebb körben megismerhesse az idei DELFIN Díjasok eredményeit.

[+]

A „Magyar Telekom TOP3 fenntartható beszállítója – 2017” címet vehetett át az eseményen a Cisco International Limited - amely vállalat kiemelkedően figyel beszállítói fenntarthatósági szempontok alapján való kiválasztására; a Huawei Technologies Hungary Kft. - akik vállalatirányításukban mélyen integrálták a fenntarthatósági aspektusokat; valamint a Capgemini Magyarország Kft., amelynek működése példaértékű üzleti etikai és anti-korrupciós szempontokból.

A Magyar Telekom Csoport 2017. évi fenntarthatósági eredményeiről a legújabb Fenntarthatósági Jelentésben további részletek érhetők el.