Sajtóközlemények

Rendhagyó, 24 órás kiválasztással toboroz gyakornokokat a Magyar Telekom

Budapest, 2018. november 12. 13:00

Az ország legnagyobb infokommunikációs vállalata, a Magyar Telekom egyedülálló toborzási megoldással keresi új gyakornokait: a cég 24 órás kiválasztási folyamata során összesen 25 gyakornokot szerződtet, akik a cégcsoport új székházában kezdhetik el építeni karrierjüket. A jelentkezés november 14-én, délben indul és rekordidő alatt, másnap délután derül ki, kik nyertek felvételt a vállalathoz.

A Magyar Telekom – összhangban digitalizációs törekvésével – nemcsak szolgáltatásai, de mindennapi működése, valamint folyamatai szervezése terén is igyekszik innovatív módon használni a technológia adta lehetőségeket. Igaz ez a toborzási folyamatra is, melyet megújítva a vállalat egyedülálló megoldással keresi és szólítja meg leendő gyakornokait. A vállalatnál jelenleg közel 500 főiskolai és egyetemi hallgató dolgozik gyakornokként, akik a széles körű szakmai lefedettségnek köszönhetően az IT-tól a marketingig számos területen kipróbálhatják magukat. A rugalmas munkabeosztás és a Telekom távmunka-kultúrája lehetővé teszi, hogy a jellemzően részmunkaidőben dolgozó hallgatók maximálisan az órarendjükhöz igazodva végezzék munkájukat, fejlődésüket pedig a cég személyre szabott mentorprogrammal biztosítja.

Főbb pénzügyi mutatók


24 órán belül 25 új gyakornok

A Magyar Telekom november 14-én induló rendhagyó, mindössze 24 órás, többkörös kiválasztási folyamatot követően szerződteti új gyakornokait, összesen huszonöt fiatalt. A toborzás indulásáról és a jelentkezés módjáról a www.telekom.hu/amostgyakornoka weboldalon kapnak tájékoztatást az érdeklődő fiatalok. Az online jelentkezést egy digitális kompetencia-mérő játék (serious game) követ, majd videóinterjúk során kapnak bemutatkozási lehetőséget a pályázók. Akik az online köröket sikerrel teljesítették, meghívást kapnak személyes találkozóra a Telekom HR-szakértőivel. “Ma már nincs arra szükség, hogy egy kiválasztási folyamat hetekig is elhúzódjon, mert a rendelkezésünkre álló digitális megoldások sokkal rövidebb toborzási időt is lehetővé tesznek. A 24 órás kiválasztás során azokat az innovatív eszközöket és módszereket alkalmazzuk, amelyek a Telekomnál mindennapi munkánk során is segítik a hatékony munkavégzést, így a jelentkezők testközelből is megismerhetik, milyen a Most munkahelye” - mondta el az innovatív kezdeményezésről Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese.

Munkakörülmények személyre szabva

A Telekom a Most munkahelye: a vállalat célja, hogy a munkavállalók generációtól függetlenül használják a digitális világ vívmányait, így megkönnyítve és felgyorsítva a mindennapi működést. Ennek mentén a Telekom számos innovatív megoldással támogatja a rugalmas munkavégzést: a digitális eszközöknek és a távmunka-lehetőségnek köszönhetően a munkavállalók maguk oszthatják be idejüket, a vállalat új székházát pedig a modern munkakörülményeknek megfelelően alakították ki, hogy a munkával töltött idő hatékonyan és értékesen teljen. A Telekom gyakornokai már az első munkanapjuktól kezdve felelős szakmai feladatokat látnak el, melyhez a vállalat személyre szabott mentorprogramot biztosít. A mentorok a szakmai irányítás mellett folyamatos visszajelzésekkel segítik a hallgatók szakmai és személyes fejlődését. A 24 órás kiválasztás során ezt a feladatot az egyik legismertebb hazai YouTuber, Szirmai Gergely vállalta magára, aki hasznos tippekkel látja majd el a fiatalokat a videóinterjúk készítése kapcsán.