Sajtóközlemények

27 új gyakornok 24 óra alatt: Sikeres volt a Magyar Telekom rendhagyó toborzási kampánya

Budapest, 2018. november 22. 11:00

Közel háromszáz hallgató jelentkezett november 14-én a Magyar Telekom 24 órás, egyedülálló kiválasztási programjára, melynek zárultával az eredetileg kitűzött 25 fő helyett 27-en kaptak foglalkoztatási ajánlatot az ország legnagyobb infokommunikációs vállalatánál. Az elérhető digitális megoldásokat innovatív módon alkalmazva a vállalat jelentősen rövidítette és hatékonyabbá tette a toborzási folyamatát .

Sikerrel zárult a Magyar Telekom rendhagyó toborzása: a pozíciók meghirdetése és a gyakornoki ajánlatok átadása között mindössze 24 óra telt el. A lehetőséggel csaknem háromszáz hallgató élt, a beadott pályázatokat pedig a Telekom kilenc fős HR-csapata rekordidő, egyetlen éjszaka alatt dolgozta fel.

a-most-gyakornokai.png


Középpontban az innováció

A toborzás folyamata nemcsak a rendelkezésre álló idő, de az alkalmazott módszerek tekintetében is innovatív volt: a rövid online jelentkezést követően a jelöltek egy játékos online kompetenciamérésen vettek részt. A fordulót sikerrel teljesítők videointerjúkat készítettek, a személyes interjúra pedig az utolsó körre bejutott jelöltek kaptak meghívást. A lehetőség megnyitásáról számított 24 óra elteltével végül a Magyar Telekom új székházában derült ki: 27 új gyakornok nyert felvételt a vállalathoz.

koszontjuk-a-most-gyakornokait.png


IT-tól a kommunikációig a Most munkahelyén

A rendhagyó kiválasztás során a hallgatók különböző szakmai egységekhez nyertek felvételt: az informatikai területek mellett részt vehetnek a vállalat kommunikációs és ügyfélkapcsolati tevékenységében is, munkájukat pedig mentor segíti, aki a beilleszkedés mellett a szakmai fejlődést is támogatja. A vállalathoz csatlakozott hallgatók munkaidejüket az órarendjük alapján saját maguk alakíthatják, a távmunka-lehetőség és a különböző technológiai vívmányok pedig nemcsak a gyakornokok, hanem az összes Telekom munkavállaló mindennapjait teszik egyszerűbbé. A múlt héten kiválasztott gyakornokok munkájukat már a vállalat új székházában kezdhetik meg.

A toborzásról készült kisvideó itt érhető el: https://youtu.be/Yswi1GnjmeE