Sajtóközlemények

A fiatalok szerint a Magyar Telekom a legvonzóbb munkahely a telekommunikációs szektorban

Budapest, 2018. november 29. 11:00

A PwC Magyarország 2016 és 2018 között közel 20 000, 16-26 év közötti középiskolában, illetve felsőoktatási intézményben tanuló diák és fiatal pályakezdő munkahely-választási preferenciáit tárta fel online kérdőív segítségével. A felmérés eredményeként a Magyar Telekom nyerte el a Legvonzóbb Munkahely Díjat 2018-ban a telekommunikációs szektorban.

A felmérést 1 2016-ban a PwC Magyarország azzal a céllal indította, hogy megismerje és a munkaadókkal is megismertesse a pályakezdő fiatalok azon preferenciáit, amelyek alapján kiválasztják leendő munkahelyüket. A felmérés során 36 tényező fontosságát vizsgálták, melynek eredményeként a megkérdezettek szerint az első három helyre a rugalmas munkavégzés, az alapfizetés és közvetlen munkatársak kerültek. További fontos szempont között szerepel a cafetéria, a távmunka lehetősége, valamint a vállalatvezetés irányából történő őszinte és nyílt kommunikáció. A megkérdezett Y és Z generáció tagjai ugyanakkor csak az utolsók között említették a cégnév, a vízió és stratégia, valamint a társadalmi felelősségvállalás fontosságát.

Gellai Imre


A fiatalok visszajelzése értelmében a Magyar Telekom a TOP10 Legvonzóbb Munkahely között szerepel, valamint a telekommunikációs szektor kategóriának győztese lett. A díjat Gellai Imre, a Magyar Telekom Employee Experience igazgatója vette át. „Külön öröm számunkra, hogy az elismerés pályakezdő fiatalok véleményét tükrözi, mely megerősít minket abban, hogy munkáltatói márkaépítési stratégiánkkal jó úton járunk, valóban értékes, a pályakezdők számára is vonzó munkahelyet építünk.”  – mondta el Friedl Zsuzsanna, Chief HR Officera díj kapcsán. A fiatalok visszajelzésével összhangban a Magyar Telekom számos innovatív megoldással támogatja a rugalmas munkavégzést: a digitális eszközöknek és az egyes munkakörökben elérhető távmunka-lehetőségnek köszönhetően a munkavállalók maguk oszthatják be idejüket, a vállalat új székházát pedig a modern munkakörülményeknek megfelelően alakították ki, hogy a munkával töltött idő hatékonyan és értékesen teljen. Mindemellett a cég kiemelt figyelmet arra, hogy gyakornokai és pályakezdő munkatársai már az első munkanapjuktól kezdve felelős szakmai feladatokat lássanak el, melyhez a vállalat személyre szabott mentorprogramot biztosít. A mentorok a szakmai irányítás mellett folyamatos visszajelzésekkel segítik az újonnan csatlakozott kollégák szakmai és személyes fejlődését.