Sajtóközlemények

A Magyar Telekom módosítja irányítási struktúráját

Budapest, 2019. december 6. 08:00

A Magyar Telekom Igazgatósága döntött arról, hogy 2020. január 1-i hatállyal egyszerűsíti irányítási struktúráját: az Ügyvezető Bizottság feladatai és hatáskörei átcsoportosításra kerülnek egyrészt az Igazgatósághoz, másrészt a vezérigazgatóhoz és a vezérigazgató-helyettesekhez. Emellett az Igazgatóság döntött arról, hogy 2020. január 1-i hatállyal a kis- és középvállalati szegmenst a lakossági szegmenssel együtt az integrált Customer Facing Unit elnevezésű szervezeti egység szolgálja ki.

A társaságirányítási struktúra egyszerűsítése érdekében az Igazgatóság döntött arról, hogy az Ügyvezető Bizottság jelenlegi feladatait és hatásköreit egyrészt az Igazgatósághoz, másrészt a vezérigazgatóhoz és a vezérigazgató-helyettesekhez helyezi át, továbbá az Ügyvezető Bizottság átalakul, és agilis módszertan szerint „Leadership Squad”-ként működik tovább. Ezen változás eredményeként 2020. január 1-i hatállyal a Társaság Ügyvezető Bizottsága, mint döntéshozó testület megszűnik.

A menedzsmentstruktúra korszerűsítésének célja, hogy elősegítse a hatékonyabb felsővezetői döntéshozatalt annak érdekében, hogy a változó piaci környezetben a vállalat fokozza versenyképességét, és az agilis működés révén tovább javítsa az ügyféligények gyors kiszolgálását. A Társaság továbbra is teljes mértékben elkötelezett a társaságirányítási gyakorlatoknak való legmagasabb szintű megfelelés fenntartása mellett.