Sajtóközlemények

Telekom Shift: nemzetközi ötletcampust tartott Budapesten a Deutsche Telekom – Terítéken az okos város megoldások

Budapest, 2019. július 1. 11:00

Milyen digitális eszközök segítik majd a jövő városában élők mindennapjait és vajon miként alkalmazunk majd okos megoldásokat, IoT, 5G és felhő szolgáltatásokat városainkban? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a Deutsche Telekom munkatársai a Magyar Telekom új székházában megrendezett kétnapos rendezvényen. Az eseményre 25 országból közel 250 Telekomos kolléga érkezett, hogy tudásuk megosztásával új perspektívákat, formabontó megoldásokat vázoljanak fel.

A Telekom Shift egy nemzetközi műhelymunka, ahol a vállalatcsoport munkatársai közösen vitatják meg a legégetőbb gazdasági és technológiai kihívásokat, valamint egy, a kollégák által előzetesen kiválasztott témakörben workshopok keretében, kiemelt szakértők bevonásával dolgoznak ki ötleteket. Az idei év hívószava az „okos város”, melynek aktualitását adja, hogy okosváros-fejlesztések tekintetében Magyarország sok szempontból példamutató a régióban. A Deutsche Telekom két éve, 2017-ben döntött úgy, hogy Budapesten hozza létre az Európai Okos Megoldások Központját (European Smart Solutions Center), melynek célja az okos városok fejlesztésének felgyorsítása Európában. Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója az esemény megnyitóján úgy fogalmazott, hogy az okos városok terén is a gyorsaság az az új mértékegység, mely versenyelőnyt nyújthat számunkra a jövőben. Hozzátette: “ebben a folyamatban a digitalizáció nem a cél, sokkal inkább maga az eszköz.”


A Deutsche Telekom nemzetközi szinten, kollégáit megszólítva és bevonva 25 ország 250 szakértőjét invitálta az eseményre. A rendezvény innovatív ötletek és megoldások keresése mellett a munkatársi kollaborációt, tudásmegosztást és a közös inspirációt kívánja erősíteni. „Bízom benne, hogy a Telekom Shift alkalmával országhatárokon átívelő szakmai kapcsolatok és olyan megoldások születnek, melyek válaszokat adnak ügyfeleink jelenlegi és jövőbeni igényeire” – mondta az esemény zárónapján Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief HR Officere.


A Telekom Shift történéseiről részletesen a pont-most.hu blogon, illetve a Telekom Linkedin csatornáján is beszámoltunk.