Sajtóközlemények

Karrierindulás egy Insta story gyorsaságával

Budapest, 2019. május 13. 09:00

Karrierindulás egy Insta story gyorsaságával
24 órás gyakornoki kiválasztást tart a Magyar Telekom május 16-án

A hazai telekommunikációs szektor legvonzóbb munkahelyének választott 1 Magyar Telekom ismét várja főiskolások, egyetemisták jelentkezését gyakornoki programjára. A toborzási folyamat különlegessége, hogy a kiválasztás rekordidő, mintegy 24 óra alatt megtörténik. A jelentkezés május 16-án reggel indul, és mire lepörög egy videó Insta Storyban, kiderül, kik lesznek a 30 tehetség között, akik azonnal elindíthatják karrierjüket a Telekomnál.

A Magyar Telekomhoz jelentkező hallgatók ismét bizonyíthatják, hogy nincs szükség több időre karrierjük elindításához, mint amennyi ideig elérhető egy videó Insta storyban. Az ország legnagyobb infokommunikációs vállalata ugyanis egyedülálló toborzási megoldással keresi az új tehetségeket: a cég 24 órás kiválasztási folyamata során összesen 30 gyakornokot szerződtet. „Hiszünk abban, hogy a folyamatos tanulás, újabb skillek, kompetenciák elsajátítása mellett a technológia kínálta lehetőségek megragadásával mindenki fejlődhet, előrébb juthat. Ebben a szellemiségben indítottuk el tavaly az első 24 órás gyakornoki kiválasztásunkat, melynek sikerére alapozva ismételjük meg a programot. A digitális toborzás a kiválasztást egyszerűbbé és gyorsabbá teszi, így a jelentkezők már a kiválasztás alatt megtapasztalhatják, milyen a Most munkahelye” – mondta Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief HR Officere.

30 karrier kezdődhet mindössze 24 óra alatt
A jelentkezési folyamat május 16-án reggel 10:00-kor indul, a tavalyihoz hasonlóan, egy egyszerű online regisztrációval, majd egy digitális kompetencia-mérő játékon (serious game) mérettettnek meg a diákok. Ezt követi az online videóinterjú, ahol előre megadott kérdésekre kell válaszolni. A Telekom HR-szakemberei folyamatosan, illetve az éjszaka folyamán értékelik ki a jelentkezéseket. A legjobbak meghívást kapnak egy második körös személyes interjúra, ahol már találkoznak az adott szakterület mentoraival, végezetül pedig a 30 kiválasztott gyakornok nevét ünnepélyes keretek között hirdetik ki a vállalat új székházában. A toborzás indulásáról és a jelentkezés módjáról a https://www.telekom.hu/amostgyakornokai weboldalon kapnak tájékoztatást az érdeklődő fiatalok.

A legvonzóbb telekommunikációs munkahely
Az új gyakornokok a Most munkahelyéhez csatlakozva tovább fejleszthetik tudásukat a vállalat digitális megoldásai által, hiszen egyszerűbbé válik számukra a csapatmunka és rugalmasabban tudják integrálni a munkát az életükbe. A Telekom távmunka lehetőséget, rugalmas munkabeosztást nyújt a jellemzően részmunkaidőben dolgozó hallgatóknak, akik az órarendjükhöz tudják igazítani a munkaidejüket. Az itt eltöltött idő alatt felelős feladatok ellátását szakmai vezetők segítsége mellett végezhetik a hallgatók, ami nagyban hozzájárul személyes fejlődésükhöz. Mindezt modern munkakörülmények között tehetik, ami támogatja a hatékony munkavégzést.

Karrierindulás egy Insta story gyorsaságával

A Telekom a ​#mostgyakornoka Facebook csoportba is várja a jelentkezőket, mert hamarosan egy élő bejelentkezésben válaszol meg minden, a hallgatók által felmerült kérdést.További információ: https://www.telekom.hu/amostgyakornokai

1) Randstad Employer Brand Research 2019