Sajtóközlemények

Nyilvántartásba vették a Magyar Telekomot az 5G és mobil szélessávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciaárverésre

Budapest, 2019. szeptember 13. 14:00

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság résztvevőként nyilvántartásba vette a Magyar Telekomot az 5G és mobil szélessávú szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságok tárgyában kiírt árverésre.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala 2019. július 18-án árverést hirdetett meg a 700 MHz-es frekvenciasávok, valamint a 2100 MHz, a 2600 MHz, továbbá a 3600 MHz-es még ki nem osztott frekvenciasáv részek hasznosítására.

„A Magyar Telekom több éve teszteli az 5G technológiát, a technológiában rejlő üzleti lehetőségeket. 2017-ben – akkor még laboratóriumi körülmények között - létrehoztuk az első magyarországi 5G kapcsolatot, idén januárban pedig elindítottuk első szabványos 5G tesztállomásunkat Zalaegerszeg belvárosában. Az eddigieknél jóval nagyobb adatátviteli sebességet, alacsony késleltetést és rengeteg hálózati eszköz csatlakozását lehetővé tevő 5G technológia számos új lehetőséget nyit majd úgy az ipari felhasználásban, mint az emberek mindennapi életében” – mondta el Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója.