Sajtóközlemények

Már több mint 1,7 millió otthonban és vállalkozásban kínál gigabites sebességet a Telekom – szeptembertől az optika mellett már a kábelhálózat nagy részén is

Budapest, 2019. szeptember 5. 10:00

  • A Telekom kábelhálózata nagy részén megduplázza az eddig kábelen elérhető legnagyobb internetes csomag kínált letöltési sebességét az ott élők számára.
  • Ezzel a Telekom hálózata már összesen több mint 1,7 millió gigabites sebességű elérést kínál optikai és kábelhálózatán, vagyis a magyarországi otthonok és vállalkozások egyharmada számára elérhető a gigabites sebesség.
  • A vállalat 2014 és 2018 között közel 240 milliárd Ft-ot költött Magyarországon vezetékes- és mobilhálózatainak infrastruktúra-fejlesztésére.
  • A Magyar Telekom hosszabb távú célja, hogy az egész országban gigabites hálózati képességet biztosítson.

A Magyar Telekom folyamatosan fejleszti vezetékes hálózatát annak érdekében, hogy az ügyfelek minél több szolgáltatást, minél jobb minőségben vehessenek igénybe. Ennek részeként vezeti be kábelhálózatán a DOCSIS 3.1 szabványt, amely már gigabites letöltési sebességet tesz lehetővé az ügyfelek számára. A fejlesztés a kábelhálózat nagy részét érinti, jelenleg több mint 650 ezer hozzáférési ponton biztosítja a háztartások számára a megnövekedett sebesség lehetőségét az ország különböző területein. A Telekom a jövőben tovább bővíti a gigabites kábelhálózati lefedettségét.

„Évek óta hatalmas erőforrásokat fektetünk vezetékes és mobilhálózataink fejlesztésébe annak érdekében, hogy korszerű infrastruktúra álljon rendelkezésre Magyarországon. A mostani fejlesztés egy újabb technológián teszi lehetővé, hogy extra gyors internetet kínálhassunk ügyfeleinknek. Nem állunk meg itt, hosszabb távon az a célunk, hogy az ország egész területén gigabites hálózatot építsünk ki, fokozatosan kiváltva ezzel a rézhálózatokat“ – mondta el Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

A megújult kábelhálózaton a Telekom szeptember 2-től a korábbinál kétszer gyorsabb, akár 1 Gbps kínált letöltési sebességű új vezetékes internetcsomagot* tesz elérhetővé az ügyfeleknek. Az extra gyors internet mellett IPTV és vezetékes hangszolgáltatás is igénybe vehető a kábelhálózaton.

Köszönhetően az elmúlt évek intenzív hálózatfejlesztésének a Telekom hálózata így már összesen több mint 1,7 millió hozzáférési ponton biztosít gigabites sebességet, ez a magyarországi otthonok és vállalkozások egyharmadát jelenti. Az optikával lefedett területeken akár a – lakossági piacon ma elérhető legnagyobb – 2 Gbps kínált letöltési sebességű otthoni internetcsomag is igénybe vehető. Az optikai hálózat nyújtotta előnyök nemcsak a városokban élők számára elérhetők, hanem több mint 400 olyan településen is, ahol a lakosok száma 5000 fő alatti, sőt ennek közel a fele 1000 lakos alatti kistelepülés.

A hálózatfejlesztés eredményeire építve a Magyar Telekom a tudatos internethasználatra inspirál új kampányában, amelynek üzenete: Legyél tettrekész, használd ki a digitalizációban rejlő lehetőségeket és adj értelmet a korlátlan internetnek azzal, hogy tudatosan használod a Tettek Hálózatát! A több eszköz segítségével, több platformon futó kampány olyan, az internet használatával kapcsolatos jelenségeket dolgoz fel, mint a like- és kontentfüggőség, az álhírek és a cyberbullying.

* A NET 1000/25 díjcsomag esetében a kínált letöltési/feltöltési sebesség 1000/25 Mbps. A garantált letöltési/feltöltési sebesség 100/4 Mbps.