Gyanús linket tartalmazó SMS-t kaptál? Semmiképp NE kattints a linkre!
Olvasd el itt, hogy védekezhetsz a csalás ellen. Ha mégis letöltötted a kártékony alkalmazást, itt találsz segítséget az eltávolításához.
Gyanús linket tartalmazó SMS-t kaptál? Semmiképp NE kattints a linkre!
Olvasd el itt, hogy védekezhetsz a csalás ellen. Ha mégis letöltötted a kártékony alkalmazást, itt találsz segítséget az eltávolításához.

Sajtóközlemények

Telefonok a távoktatásban való részvételhez - Ha digitálisan is összefogunk, együtt bármire képesek vagyunk

Budapest, 2020. április 28. 14:00

A Magyar Telekom összefogva az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, valamint a Révész Máriusz által irányított, Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoporttal, több mint 600 darab okostelefont indított útjára a vállalat székháza előtt tartott keddi sajtótájékoztatóját követően.

"Az elmúlt hetek megmutatták, hogy az infokommunikációnak milyen jelentős szerepe van abban, hogy a járványhelyzetben is folytatni tudjuk mindennapi életünket, legyen szó akár munkavégzésről, a tanulásról vagy éppen a baráti és családi kapcsolattartásról.A Magyar Telekom most a Digitális Összefogás kezdeményezés keretében 616 db feltöltőkártyával ellátott okostelefont biztosít, amelyek szakmai szervezeteken keresztül olyan hátrányos helyzetű diákokhoz kerülnek, akik eddig megfelelő eszköz híján nem tudtak a digitális oktatásban részt venni” – fogalmazott Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

Révész Máriusz az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport vezetője elmondta, hogy a digitiális összefogás megvalósulásában fontos szerepe volt az Innovációs és Technológiai Minisztérium alá tartozó Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökségnek is, akik SIM-kártyákat biztosítják a készülékekhez, amelyek minden érintett tanulónak jelentős mértékben megkönnyíti a távoktatásban való részvételét.

Révész Máriusz, az akciócsoport vezetője hangsúlyozta: feladatuk a kormány megbízásából az önkéntes kezdeményezések és adományozások koordinálásának segítése, valamint az országszerte elindított civil mozgalmak felkarolása. A program sikeres, melyet az összefogás eredményessége mellett az is bizonyít, hogy a segítunkegymasnak.hu oldal indulása óta már több mint 6 ezer felajánlás érkezett.