Sajtóközlemények

DigitálisElsősegély program a Telekomtól: korlátlan kapcsolat karácsonyra – a kórházból is

Budapest, 2020. december 22. 10:00

A karácsony a gondoskodásról, a szeretetről és a családról szól – ilyenkor azok a gyermekek sem maradhatnak egyedül, akik kénytelenek a kórház falai között tölteni az ünnepeket. A Telekom a most induló #DigitálisElsősegély programja keretében térítésmentes mobil internetelérést biztosít több kórház gyermekosztályának országszerte, hogy megkönnyítsék a kapcsolattartást a gyógyulásra várók és a családtagjaik számára. A program jövőre is folytatódik, amellyel a vállalat célja, hogy mindig ott segítsen, ahol a legnagyobb szükség van rá – készülékkel és hálózattal, sőt tartalmakkal és már nem csak kizárólag egészségügyi intézmények bevonásával.

Ha egy kórházban betegeskedő gyermektől megkérdeznénk, hogy minek örülne a legjobban, az első kívánsága biztosan a család közelsége lenne. A szeretteink gondoskodása, figyelme lerövidíti a kórházban töltött időt, azonban adódnak olyan élethelyzetek, amikor nem tudunk személyesen is egymás mellett lenni. A fizikai távollét ellenére azonban közel maradhatunk egymáshoz, ha kihasználjuk a digitális világ adta lehetőségeket. A Telekom azon dolgozik, hogy a beteg gyermekek se maradjanak egyedül, és hogy az idei karácsony napjaiban is a máskor megszokott szeretet és öröm vehesse körül őket, az ünnepi tartalmak pedig – legyen szó akár videóhívásról, elektronikus levelekről, játékokról, zenékről vagy filmekről – mindenkihez eljuthassanak.

„A DigitálisElsősegély program keretében mindig olyan helyre juttatjuk el a segítséget, ahol a legnagyobb szükség van rá. Most számos, az ország nagyvárosaiban lévő kórház gyerekosztálya számíthat a DigitálisElsősegély eszközparkjára, a hálózatunkra és a szolgáltatásainkra. Az utóbbi időben megtanultuk, hogy sokszor váratlan, nehéz körülményekkel kell szembenéznünk, korábban nem látott feladatokat szükséges gyorsan megoldanunk, azonban ügyfeleink minden körülmények között számíthattak ránk, biztosak lehettek abban, hogy a Telekom a bajban is ott áll mögöttük” – mondta Szabó Melinda, a Magyar Telekom lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese.

A kórházakba eljuttatott 20 mobilrouteren és a hozzájuk tartozó korlátlan mobil interneten túl, most külön meglepetésként a közelmúltban indult és a Telekom együttműködésével létrejött, gyerekeknek szóló Zsebrádió podcast igyekszik mosolyt csalni a beteg gyermekek arcára.

A Telekom őszintén hisz benne, hogy a szeretet, a játék és a derű képes meggyorsítani a gyógyulást. A Telekom #DigitálisElsősegély első körében Miskolc, Debrecen, Gyula, Szekszárd, Szeged, Tatabánya és Budapest kórházai csatlakoznak a programhoz idén decemberben.