Gyanús linket tartalmazó SMS-t kaptál? Semmiképp NE kattints a linkre!
Olvasd el itt, hogy védekezhetsz a csalás ellen. Ha mégis letöltötted a kártékony alkalmazást, itt találsz segítséget az eltávolításához.
Gyanús linket tartalmazó SMS-t kaptál? Semmiképp NE kattints a linkre!
Olvasd el itt, hogy védekezhetsz a csalás ellen. Ha mégis letöltötted a kártékony alkalmazást, itt találsz segítséget az eltávolításához.

Sajtóközlemények

A Magyar Telekom sikeres kötvényaukciót tartott

Budapest, 2020. november 24. 15:30

A Magyar Telekom a mai napon a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjának keretében sikeres kötvényaukciót tartott minősített befektetők részére.

Az aukció eredményeként a kibocsátandó Magyar Telekom 2027 HUF Kötvények az alábbi paraméterekkel kerülnek forgalomba-hozatalra 2020. november 26-án:

Sorozat kódja: Magyar Telekom 2027 HUF Kötvény
ISIN-kód: HU0000360128
Aukció időpontja: 2020. november 24.
Pénzügyi teljesítés időpontja: 2020. november 26.
Kötvény lejárat: 2027. november 26.
Felajánlott mennyiség névértéken: 70 milliárd HUF
Benyújtott összes ajánlat névértéken: 96,95 milliárd HUF
Forgalomba hozatal összemennyisége névértéken: 70 milliárd HUF
Bevont forrás összege (névérték * átlagos eladási ár * darabszám): 70,83 milliárd HUF
Kamatozás típusa: fix kamatozás
Kupon mértéke: 1,45 %
Átlagos eladási ár: 101,1913 %
Átlaghozam: 1,2579 %
A papír lejáratához legközelebbi HUF (mid)-swap: 1,255 %
Felár, HUF swap-hoz képest: 0 bp

Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta: „A mai kötvénykibocsátási tranzakció az eddigi legjelentősebb a Magyar Telekom történetében. A korábban bejelentettekkel összhangban a Telekom szándéka szerint a kötvény kibocsátásból származó forrást fejlesztései megvalósításához, a jelenleg 2,3 millió végpontot elérő gigabites, vezetékes hálózatának bővítésére, az 5G hálózata lefedettségének további növelésére, valamint frekvenciasávok vásárlására használja fel a jövőben.”

Darja Dodonova, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta: „Örömömre szolgál, hogy nagy mértékű érdeklődést tapasztaltunk a potenciális befektetők részéről, így versenyképes feltételekkel juthattunk forintban denominált finanszírozáshoz.”

A Társaság kezdeményezi a kötvények regisztrációját a Budapesti Értéktőzsde által működtetett Xbond multilaterális kereskedési rendszerbe a kibocsátást követő 90 napon belül.