RECHARGE DAY: extra szabadnapot ad a Telekom kollégáinak

Budapest, 2021. március 16. 11:00

Március 16-án, a hosszú hétvége meghosszabbításaként rendkívüli fizetett szabadsággal köszöni meg a Magyar Telekom vezetősége kollégáik munkáját a járványhelyzetben tanúsított helytállásukért.

Pontosan egy éve, 2020. március 16-án rendelte el a Magyar Telekom vezetősége az általános távmunkát a fokozódó járványhelyzet miatt. Az elmúlt időszakban a kollégák zömében otthonról, home office-ból látták el feladataikat és távolról kapcsolódtak a megbeszélésekhez, vállalati fórumokhoz, online rendezvényekhez. A mai extra szabadnap-adás célja, hogy a munkatársak arra fordíthassák a napot, amire szeretnék: családdal való együttlétre, feltöltődésre, vagy éppen tanulásra, fejlődésre. Az ügyfelek folyamatos kiszolgálásának biztosítása érdekében az ügyfélszolgálaton dolgozó kollégák a plusz szabadnapot számukra tetsző időpontban vehetik ki, szabadságkeretüket a vállalat egy extra nappal toldotta meg.

„Kollégáink a megváltozott körülmények ellenére erőn felül teljesítenek minden élethelyzetben, helytállnak a munkában és a magán-, családi életben is egyaránt. Tudjuk, hogy ez a helytállás kimerítő, éppen ezért a Telekom Csoporthoz tartozó minden kollégánk szabadságkeretét megtoldjuk egy extra nappal, hogy legyen lehetőségük a feltöltődésre.” - nyilatkozta Friedl Zsuzsa, a Magyar Telekom Chief People Officere.

A vállalat a digitalizáció nyújtotta előnyökkel élve eddig is lehetőséget kínált kollégái számára feltöltődésre, közösségépítésre, vagy éppen fejlődésre. A munkatársak pozitív visszajelzéseire tekintettel, a cég hagyományos belsős tudásfesztiválja, a Smartfest tavaly online valósult meg, 2.000 kolléga 6 nap alatt 16.000 aktivitáson vett részt, melyek a fejlődést, tudásmegosztást szolgálták. A kollégák kikapcsolódását támogató belső rendezvénysorozat, a #nemállunkmeg szintén népszerű a munkatársak körökben, amely izgalmas beszélgetéseket kínál neves szakértőkkel gasztronómia, divat, kultúra és szépségápolás témakörben. Az újonnan indult Employee Assistance elnevezésű program magánéleti, jogi, pénzügyi vagy egészséggel kapcsolatos problémák terén nyújt anonim és ingyenes szakértői tanácsadást a Telekomos vagy a T-Systemses munkavállalók számára.