Sajtóközlemények

Digitális támogatás a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat részére

Budapest, 2022. december 14. 10:00

Egy informatikai nagygenerált követően az IT-rendszerek nonstop üzemeltetésével támogatja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat működését a T-Systems Magyarország, amely évek óta ápol szoros partneri kapcsolatot a szervezettel. Az együttműködésnek tavaly óta része a rendszeresen az egyesület fóti telephelyén megrendezett nemzetközi díjlovas és lovasterápiás verseny teljes informatikai támogatása – gyakorlatilag egy park közepén.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) fóti telephelyének vadonatúj wifi-hálózatához készült kábelezés a legjobb példa rá, hogy egy megoldást nem csupán technikai és technológiai bravúrok tehetnek igazán egyedivé. A fóti lovasterápiás központban nem klasszikus irodaházi körülmények között kellett teljesen felújítani és beüzemelni a wifi-hálózatot, hanem istállók környezetében. Ez vezetett oda, hogy a legnagyobb kihívást sem a két és fél tucat végpont, a számos Ethernet port, vagy a nagyteljesítményű tűzfal konfigurálása jelentette, hanem a kábelezés üzembiztossá tétele, hiszen ahol lovak vannak, ott széna is van, a szénában pedig gyakran előfordulnak rágcsálók.

Vadregényes körülményekből a Magyar Lovasterápia Szövetség nemzetközi és nemzeti díjlovas és lovasterápiás versenyén sincs hiány, amelyet az NGYSZ fóti központjában rendeznek meg ismétlődően. Itt gyakorlatilag széles sávú internetkapcsolatot kell biztosítani az ideiglenesen telepített mikrohullámú összeköttetéssel, hiszen a park közepén értelemszerűen nem futnak optikai kábelek. „A gyógypedagógiai lovaglásnak számos jótékony hatása van a gyermekek fejlesztésében, éppen ezért kiemelten fontos a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tevékenysége. Büszkék vagyunk, hogy partnerként és digitális szolgáltatóként támogathatjuk ezt a munkát. – emeli ki Gonda Gábor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója. A mikrohullámú megoldás teremti meg az alapinfrastruktúrát a zsűri sátrak megfelelő szintű informatikai ellátottságához, hogy akadályok nélkül lehessen pontozni a nagyszámú versenyzőt.

nemzetkozi-gyerekmento-szolgalat-1.jpg

 

„Együtt gondolkodunk, és gyakran együtt jelenünk meg, mint például az internet hatásával foglalkozó médiakonferenciánkon szeptember végén, a Magyar Tudományos Akadémián, vagy a SID (Safer Internet Day) napon, ahol az internet biztonságával foglalkozunk” – nyilatkozta Edvi Péter, az NGYSZ alapító elnöke.

Az együttműködés keretében teljesen megújult a wifi-hálózat a T-Systems jóvoltából az NGYSZ Teréz körúti főhadiszállásán is. A két, itt hadrendbe állított tűzfal közül az egyik a szervezet hálózatát védi, a másik pedig az NGYSZ azon rendszerét, amellyel a kiskorúak internethasználatát szeretnék minden szempontból biztonságossá tenni. Az igényfelméréstől a hálózati eszközök konfigurálásáig terjedő projektnek része volt a nagyteljesítményű VPN-hozzáférés biztosítása is. Erre egyfelől az egyesületben dolgozók távmunkaigényei miatt volt szükség, másfelől pedig azért, hogy az NGYSZ Teréz körúti orvosi rendelőjét stabil és védett kapcsolat kösse össze a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel, majd a NEAK-kal is.

nemzetkozi-gyerekmento-szolgalat-2.jpg

 

Partnerségük részeként már évek óta segítik a Heim Pál Gyermekkórház munkáját, ebben az évben az objektív hallásdiagnosztika korszerű, megbízható és nélkülözhetetlen eszközeivel. Az eszközök a veleszületett idegi típusú halláskárosodások csecsemőkori felismerését és ellátását támogatják, a gyermek jelzése nélkül: a gép segítségével automatikusan nyerhető ki az információ. A korai felismerés a kisgyermekek rehabilitációját és normál közösségi beilleszkedését teszi lehetővé.