Sajtóközlemények

Beindítanád a karriered 24 óra alatt? Indul a Telekom Kickstart gyakornoki kiválasztása

Budapest, 2022. május 4. 12:00

A telekommunikációs szektor legvonzóbb munkahelyének választott Magyar Telekom harmadik alkalommal indítja el Kickstart gyakornoki programját, melynek különlegessége, hogy a kiválasztás garantáltan 24 óra alatt megtörténik. A jelentkezés május 26-án reggel indul és másnapra kiderül, ki lesz az a 28 egyetemista, akik azonnal elindíthatják karrierjüket a Telekomnál.

A Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország harmadik alkalommal szervezi meg egyetemistákat célzó karrierprogramját Kickstart néven, melynek keretében 28 pozícióra várják a fiatal tehetségek jelentkezését. Az érdeklődők május 4-én 12.00-tól nézhetik meg az álláslehetőségeket és iratkozhatnak fel a program weboldalán, a kiválasztási folyamat pedig május 26-án indul. Ennek első lépése az önéletrajz feltöltése és egy videóinterjún való részvétel. Akik ezt sikerrel teljesítik, másnap online assesment centeren vesznek részt. A Telekom instant visszajelzést ígér: a jelentkezéstől számított 24 óra leforgása alatt kiderül, kik vehetnek részt az egy éves gyakornoki programban. A jelöltek népszerű és a munkaerőpiacon értékes kompetenciákra építő pozíciókra jelentkezhetnek IT, műszaki, marketing-kommunikációs, pénzügyi területre.

Kickstart3.png

 

A felvételt nyert Kickstart gyakornokok a telekommunikációs szektor megismerése és a szakmai tudás mélyítése mellett gondosan összeállított fejlesztési folyamatban vesznek részt, melynek fókuszában az önismeret, prezentációs képesség, kommunikációs készség és az agilis metodológia áll. A program végén három hónapos projektfeladat vár a gyakornokokra, mely során non-profit szervezetekkel kell együttműködniük, értékteremtő támogatást nyújtva számukra egy közösen megfogalmazott cél érdekében.

A fiatalok nem szeretnek hetekig várni a visszajelzésre, ezt az igényt meghallottuk és beépítettük gyakorlatunkba. Azt ígérjük, hogy a digitális toborzás segítségével rekordidő alatt kiválasztjuk a legtehetségesebb fiatalokat, akik számára az egyéves programban felelősséggel járó szakmai feladatokat, agilis keretrendszerben való működést és kiemelkedő képzési portfoliót biztosítunk. A program leteltével szeretnénk, ha minél több fiatal maradna nálunk főállásban is, hogy közösen dolgozhassunk Magyarország digitalizációján . Kickstart programunk eredményességét mutatja, hogy az elmúlt két évben nálunk főállásban elhelyezkedő korábbi gyakornokaink 92%-a hosszútávon gondolkodik a Telekomban és jelenleg is vállalatunknál dolgozik. ” – foglalta össze a program legfontosabb elemeit Sziget Ágnes, a Magyar Telekom Talent Experience CoE Lead-je, aki maga is gyakornokként kezdte karrierjét a vállalatnál.

A program hosszú távú célja a szakértői és vezetői utánpótlás biztosítása, így az egy év letelte után a tehetségeknek különböző karriertervező alkalmat, talentbrókert és közösségépítő programot biztosít a Telekom, segítve a vállalaton belüli elhelyezkedésüket és előre lépésüket.

Az érdeklődők a jelentkezés módjáról a https://www.telekom.hu/kickstart weboldalon és a https://www.instagram.com/telekomkickstart Instagram oldalon kaphatnak tájékoztatást, a jelentkezés indulásáról szóló értesítőre pedig a https://www.telekom.hu/kickstart oldalon iratkozhatnak fel.