Sajtóközlemények

Különleges mezben, jó ügyet képviselve lépnek pályára vasárnap a Fradi focistái

Budapest, 2023. február 3. 10:30

A Magyar Telekom és a Ferencvárosi Torna Club különleges aktivitással készül a vasárnapi derbire: a játékosok február 5-én, az FTC-UTE mérkőzésen egyedi mezben lépnek pályára, mellyel egy fontos, jó ügyre kívánják felhívni a figyelmet.

A Magyar Telekom által 2020-ban életre hívott Mobildonor program célja, hogy a fiókban pihenő régi, de még kiválóan működő mobilokat begyűjtse és olyanokhoz juttassa el, akik számára ezek a készülékek segítséget jelentenek a digitális világ megismerésében. A kezdeményezéshez csatlakozók felajánlhatják a használaton kívüli, de még működőképes okostelefonjukat rászorulóknak, vagy támogató szervezeteknek, így Mobildonorokká válhatnak. A Telekom vállalja, hogy a felajánlott készülékeket begyűjti, felújítja, az adatokat törli és a Telekom civil partnerei bevonásával eljuttattatja a leginkább rászorulók részére. Azzal, hogy új életet kap egy régi készülék és eljut egy  hátrányos helyzetben lévőhöz, hozzájárulhatunk ahhoz, hogy ténylegesen megváltoztathassuk valaki életét.

Ennek a kezdeményezésnek ad új lendületet a Fradi csatlakozása. A Telekom 2014 óta kiemelt támogatója az Ferencvárosi Torna Club felnőtt férfi futballcsapatának és labdarúgó utánpótlás-nevelésének, 2018 óta pedig a női labdarúgó, a vízilabda, a jégkorong szakosztályok, valamint a férfi torna szakosztály névadó támogatójaként is hozzájárul a klub sikereihez. A jótékony ügyet támogatva, a vasárnapi mérkőzésen a játékosok mezein látható lesz a Mobildonor program logója is.

„Hisszük, hogy ha a digitalizációt jól használjuk, bármit elérhetünk és bármit megváltoztathatunk. A digitális világhoz azonban a belépési küszöb még mindig sokak számára magas. Mobildonor programunkat azért indítottuk, hogy a már nem használt telefonoknak egy új életet adva új lehetőséget kínáljunk azoknak, akik számára az okostelefon még nem lenne elérhető közelségben. A Fradival közös fellépésünknek pedig külön örülök, mert ez is tovább erősíti az eddig is sikeres együttműködésünket!” - mondta el Szabó Béla, a Magyar Telekom márka- és lakossági kommunikációs igazgatója.

„A Fradi márkaértéke kimagasló, nekünk nem csak lehetőségünk, hanem kötelességünk is, hogy ezt a rendkívüli emocionális erőt jó célokra használjuk. A klub népszerű sportolói, kiváltképpen labdarúgói örömmel csatlakoznak egyik legnagyobb támogatónk, a Telekom innovatív és sikeres Mobildonor programjához!” – jelezte Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

A Telekom és az FTC ilyen jellegű együttműködése nem új keletű, a program létezése óta már gyűjtöttek közösen eszközöket. Azonban a jótékony ügy melletti elköteleződést erősíti, hogy a klub már helyszíni gyűjtőpontként is a nemes cél mellé áll, így a szurkolók további két gyűjtőponton keresztül tudják leadni a fiókban lapuló, használaton kívüli eszközeiket, így a Groupama Aréna jegypénztárban, valamint a Fradi Boltban (FTC-MVM Népligeti Sportközpont, 1101, Vajda Péter utca 6. )

A követkető hetekben érdemes figyelni a két szervezet online felületeit, hiszen több aktivitásra is sor kerül, köztük a játékosok által a mérkőzésen viselt, Mobildonor logóval ellátott egyedi, dedikált mezek árverezésére. Az árverésből befolyt összeget jótékony célra fordítják.