Sajtóközlemények

Ha van benned Kraft: debreceni alkotótérrel támogatja a Telekom a fiatalokat

Budapest, 2023. március 14. 13:00

Valódi közösségi alkotótérként szolgálta az elmúlt másfél évben a helyi és környékbeli fiatalokat a debreceni KratLab. A legújabb IT-megoldások, audiovizuális technológiák, a korosztályt foglalkoztató előadások és koncertek is helyet kaptak az épületben, ami most kiegészült egy zeneszerzésre, dalkészítésre inspiráló modern zenei stúdióval, a Music Labbel.

Március 11-én startolt a Music Lab, Debrecen legújabb zenei stúdiója. A tehetséges fiataloknak, feltörekvő zenészeknek létrehozott inspiratív környezet a közel másfél éve indult KraftLabben várja a kísérletezni, alkotni vágyókat – profi vagy amatőr szinten egyaránt.

„A Kraft egy olyan vállalás a Telekomtól, amelynek célja, hogy támogassa a fiatalokat, létrehozva azokat a lehetőségeket, amikor együtt, a kortársaikkal, vagy velünk összefogva hatalmas dolgokra lehetnek képesek. Ennek a gondolatnak a konkrét megnyilvánulása és egyik legjobb példája a KraftLab, és benne most már a Music Lab is” – mondta Szabó Béla, a Telekom márkakommunikációs igazgatója.

A KraftLab olyan kreatív műhely, ahol bárki megvalósíthatja újító ötletét, ha csak a hely, a kortársak közege vagy az eszköz hiányzott hozzá, a Podcast Labben kiváló hangtechnika, a Studio Labben audiovizuális technológiákmíg a most megnyíló Music Labben stúdiózáshoz szükséges eszközökkel várják a fiatalokat, a közösségi tér pedig a különböző előadások és workshopok helyszínéül szolgál.

A KraftLab a megnyitása óta elsősorban induló videósok és podcasterek otthona volt, de számos előadásnak, versenynek is helyet adott. Az elmúlt másfél év egyik kiemelt eseménye volt a kriptovaluták világát bemutató előadássorozat, a KriptoKraft, valamint az Ideafeszt, egy középiskolásoknak szóló ötletverseny. Az érdeklődők egy mini zenei fesztivált is élvezhettek itt, a Sofar Sounds Debrecen nevű programsorozat keretében három feltörekvő indie zenész lépett fel a KraftLabben.

Hogy a Telekom számára mennyire fontos a fiatal zenészek támogatása, azt a Telekom Electronic Beats ernyője alatt futó Szelektor programjának elindítása is jelzi. A Telekom jó érzékkel találja meg, hogy kiben van meg a valódi Kraft. A Szelektor résztvevői között volt ugyanis az énekes, producer Böbe, akinek azóta már közös dala született Csorba Lócival, a Lóci játszik frontemberével, ez a Kraft című dal, ami a kraftosságot mutatja be. A Telekom elkötelezetten segíti a fiatal tehetségeket; Böbe szakmai fejlődését is sokoldalúan támogatta az elmúlt években.

Egy induló producernek minden álma egy olyan alkotói tér, amiben rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök ahhoz, hogy alkothasson. Éppen ezért szuper jó kezdeményezésnek tartom, a Telekom részéről, hogy lesz egy ilyen hely a zenészek számára, ahol ki tudnak bontakozni, és megvalósítani az elképzeléseiket ” – nyilatkozta Böbe, aki egyben a Music Lab megnyitó eseményének házigazdája is volt.

A Music Lab létrehozása szervesen illeszkedik a Telekom fiatalok előrelépését segítő kezdeményezéseibe. A jól felszerelt stúdió egyszerre bővíti a KraftLab és az ifjú tehetségek lehetőségeit. Az új helyszínen profi eszközpark; többek között két lemezjátszó, keverő, analóg szintetizátor és dobgép várja a zenélni, alkotni vágyókat. A Music Lab megálmodói az érdeklődők számára a zenéhez, zeneszerzéshez, hangszereléshez kapcsolódó izgalmas programokat, workshopokat is szerveznek a jövőben. Az eszközök használata ingyenes, mindössze időpontot kell hozzá foglalni – hogy a tehetségek kibontakozásának semmi se szabhasson határt.

További információk és foglalási lehetőségek.