Sajtóközlemények

A Magyar Telekom szélessávú, helyi hálózati fejlesztése a Pannonhalmi járásban

Budapest, 2023. március 6. 12:30

A Magyar Telekom szélessávú, felhordó hálózati fejlesztést hajtott végre a Pannonhalmi járásban. A vállalat a fejlesztéshez 125,96 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Pannonhalmi járás szélessávú (helyi) hálózat fejlesztése” elnevezésű pályázat során a Széchenyi 2020 program "Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése (2. ütem)” felhívásának keretében.

A korszerű távközlési infrastruktúra alapvető feltétele annak, hogy a magánemberek, vállalkozások, települések sikeres szereplői lehessenek az elkerülhetetlen digitális átalakulásnak. A szélessávú, felhordó hálózatok olyan elengedhetetlen építőelemei a vezetékes hálózatoknak, amelyek lehetővé teszik a települések hozzáférési hálózatainak összekötését a Telekom gerinchálózatával annak érdekében, hogy a háztartások és vállalkozások gyors internetet és más digitális szolgáltatásokat vehessenek igénybe.

Köszönhetően az elmúlt évek intenzív hálózatfejlesztésének, a Telekom optikai és kábelhálózata ma már több mint 3,4 millió otthon és vállalkozás számára kínál gigabites sebességet. A Magyar Telekom az elmúlt 6 évben több mint 300 milliárd forintot költött Magyarországon mobil- és vezetékes hálózatainak infrastruktúrafejlesztésére.