Sajtóközlemények

Új zene stúdió nyílik Debrecenben a Telekom támogatásával

Budapest, 2023. március 7. 16:30

Március 11-én startol a Music Lab, Debrecen legújabb zenei stúdiója. A tehetséges fiatalokat, feltörekvő zenészeket komoly felszerelés és inspiratív környezet várja. Az érdeklődők elsajátíthatják a DJ-zés fortélyait, mindent megtanulhatnak a dalszerzésről, és a megnyitón olyan befutott zenészekkel is találkozhatnak, mint Hundred Sins és Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana frontembere.

A fiataloknak szóló ingyenes alkotóteret, a Kraftlabet másfél évvel ezelőtt nyitotta meg a Telekom Debrecenben. A rendkívül sikeresnek bizonyult kezdeményezés induló podcasterek és videósok otthona lett és teltházzal működik. Ezért is döntött úgy a Telekom, hogy egy jól felszerelt zene stúdióval bővíti a helyszínt, és ezzel a fiatalok lehetőségeit is. Az új stúdióban profi eszközök; két lemezjátszó, keverő, analóg szintetizátor és dobgép várja a zenélni vágyókat. Használatuk ingyenes, mindössze időpontot kell hozzá foglalni.

A Music Lab megálmodói az érdeklődő fiatal zenészek számára izgalmas programokat, workshopokat is szerveznek. A március 11-i megnyitón ismert magyar alkotók várják az érdeklődőket; többek között Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana frontembere, aki a dalszerzésről osztja meg gondolatait, a szólóénekes Böbe pedig a helyszínen, közönség előtt veszi fel egyik új dalát a készülő lemezéhez.

„Olyan világot élünk, ahol már szinte minden információhoz hozzáférhetünk, ezért nincs is semmi titkom. Szívesen átadom minden tudásomat a lelkes fiataloknak.” – mondta az eseményen szintén résztvevő Hundred Sins. A producer barátaival kiegészülve helyben mutatja be, hogyan születik egy teljesen új dal. A külföldön is jegyzett technoproducer, CVRDWELL analóg szintikkel készül, LAU és a LavaLava-alapító Tollner Máté, azaz Tolo DJ-zni tanítja az egybegyűlteket. „Azért vállaltam el a workshopos szereplést, mert 15 évvel ezelőtt nekem is jól esett volna, ha a rutinosabb kollégáktól szervezett keretek között is el lehetett volna lesni egy-két dolgot. A technikai tudás átadása mellett hasznos az is, ha a feltörekvő DJ-knek van lehetőségük feltenni karrierépítéssel kapcsolatos kérdéseiket azoknak, akik már előttük járnak a pályán” – jelentette ki Tolo.

A részletes program az esemény Facebook oldalán érhető el: https://fb.me/e/2cmDgH4O8
A szervezők a megnyitót követően egy after bulival is készülnek a Víztoronyban, ahol többek között a workshopot tartó zenészek is fellépnek 21 órától: https://fb.me/e/vs3NUccz