IP VPN szolgáltatás

Az IP VPN szolgáltatás (Szimmetrikus Internet Interconnect) helyi hálózatok közötti „any-to-any” adatkommunikációs kapcsolatot tesz lehetővé. Az egyes, területileg elkülönülő végpontok közötti kommunikáció, a Magyar Telekom által biztosított és felügyelt IP/MPLS alapú hálózaton keresztül zajlik, amelyben az adatok a végpontok között zárt módon, teljesen biztonságosan áramlanak.

Végberendezés (CPE):

Az IP VPN szolgáltatás megvalósulhat menedzselt és nem menedzselt szolgáltató tulajdonú eszközzel.

Menedzselt CPE esetén az ügyfél számára biztosítható minden lent leírt opció. A szolgáltatás átadási pont a menedzselt CPE LAN felőli Ethernet interfésze.

Nem menedzselt CPE esetén a végberendezést a Magyar Telekom biztosítja, és installálja a szolgáltatás végponton egy alap konfigurációval. A végberendezés hardver üzemeltetését a Magyar Telekom, a menedzselését a Társszolgáltató végzi. A szolgáltatás átadási pont a hozzáférési szakasz ügyfél oldali interfésze.

A szolgáltatás jellemzői:

  • Az egyes végpontok forgalmának megfelelő, dedikált sávszélesség
  • Egységes, biztonságos, zárt hálózat amely publikus
  • Interneten keresztül nem elérhető és nem támadható
  • Layer3 (IP)-szinten transzparens átvitel
  • Menedzselt hálózat
  • Réz, optika és mikrós hozzáférés, igény esetén redundáns kialakítással
  • A hálózat újabb végpontokkal bővíthetőQoS lehetőségek.

Elérhető szolgáltatás opciók:

QoS

Az MPLS technológia alkalmazásával lehetőség nyílik különböző típusú forgalmak továbbításának priorizálására az úgynevezett QoS (Quality of Service) opció használatával. A QoS opció lényege, hogy a végpontokon biztosított sávszélesség megosztásra kerül az egyes előre definiált prioritási osztályok között. A szolgáltatás igénybevételével biztosítható, hogy mindig maradjon elegendő sávszélesség.

Back-up (tartalék elérés)

Az elsődleges adatkommunikációs összeköttetés a nagyobb rendelkezésre állás elérése céljából kiegészíthető különböző technológiákon megvalósított tartalék eléréssel, pl: optika, mikro, réz, ADSL és 4G mobil eléréssel. A tartalék elérés bármely technológiával megvalósított elsődleges vonal mellé installálható. Az elsődleges vonal meghibásodása esetén a forgalom a másodlagos irányra terelődik.

Gyors létesítés mobil hozzáféréssel

Amennyiben a szolgáltatás kiépítése vezetékes hozzáféréssel hosszú időt vesz igénybe, lehetőség van 4G mobil hozzáféréssel rövid határidővel kiépíteni a szolgáltatást.