Internet Teszt Szerver - Magyar Telekom csoport

A Magyar Telekom internet-szolgáltatásával kapcsolatos hibaelhatárolási feladatok gyorsítása érdekében a Magyar Telekom a hálózatában kialakított egy ún. teszt-szerver környezetet.
Ennek az - internetszolgáltatóktól függetlenül működő - szervernek a segítségével az ügyfelek saját gépükről ellenőrizhetik az internet (ADSL, Kábelnet vagy Optinet) kapcsolat Magyar Telekom szakaszának működését.
Ha a szervert nem tudja elérni, akkor a Magyar Telekom hálózatában van a hiba, ha a szerver elérhető, akkor a Magyar Telekom szolgáltatása megfelelően működik.
Mindemellett a szerveren elhelyezett alkalmazás lehetőséget biztosít az internet hozzáférés tesztelésére.

A Teszt Szerver elérhetősége

A teszt-szerver elérése kizárólag már működő DSL/Kábelnet/Optinet hozzáféréssel lehetséges!

Az eléréshez internet-kapcsolatot kell létesíteni a hagyományos behívó/tárcsázó modul használatával, a következő azonosítókkal:

Felhasználói név: adsl@test
Jelszó: test

A végfelhasználó sikeres bejelentkezése után az internet hozzáférés sebességének mérése a következőképpen történik:

Az alkalmazást egy internet böngésző segítségével lehet megnyitni, a cím mezőben az alkalmazás IP címét feltüntetve.

Amennyiben Önnek 8Mbit/s maximális letöltési sebességnél lassabb internet-csomagja van , az alkalmazás elérhetősége: 192.168.9.1, a mérés menete:

 • A főoldalon a 'Teszt' gombra kattintva betöltődik a sebességteszt alkalmazás oldala.
 • A file méret beállításával szabályozhatjuk a teszt mérési pontosságát. (nagyobb file méret = nagyobb mérési pontosság).
 • A 'Teszt megkezdése' gombra kattintva elkezdődik a letöltési sebesség tesztelése, egy kiválasztott méretű file letöltésével.
 • A letöltés befejeztével a 'Feltöltési sebesség tesztelése' gombra kattintva indítható a teszt második része.
 • A mérés lezárultával egy táblázatban jelennek meg a teszteredmények.

Amennyiben Önnek 8Mbit/s maximális letöltési sebességű vagy gyorsabb internet-csomagja van , az alkalmazás elérhetősége: www.sebessegteszt.telekom.hu (145.236.88.73), a mérés menete:

 • A főoldalon a 'Mérés indítása' gombra kattintva betöltődik a sebességteszt alkalmazás oldala.
 • Kérjük, hogy a mérés megkezdése előtt olvassa el pontosan az oldalon található utasításokat és járjon el azoknak megfelelően.
 • A letöltési teszt befejeztével a 'Feltöltési teszt' gombra kattintva indítható a teszt második része.
 • A mérés lezárultával egy táblázatban jelennek meg a teszteredmények.

Figyelem:

 • Várja meg a letöltést, ne szakítsa meg a mérést!
 • Méréskor kapott azonosítót jegyezze meg, azzal tud a későbbiekben a mérésre hivatkozni!

Az internet csomagok sebességei:

A Magyar Telekom internet-szolgáltatásaival elérhető vonali sebességeket (feltöltési és letöltési irány, garantált és maximális értékek) a jelenleg is értékesített díjcsomagok estében a T- Home honlapon találhatja, a már nem értékesített díjcsomagok esetében pedig az szerződésben tájékozódhat.

A garantált értékek a Magyar Telekom hálózatában mindig elérhető vonali sávszélességet, a maximum értékek az adott csomag maximálisan elérhető vonali sávszélességét jelentik. Az internet hozzáféréseken elérhető aktuális sebességértékeket az adott vonal műszaki paraméterei és az adathálózat pillanatnyi forgalmi viszonyai határozzák meg.

Ha az Ön internet-hozzáférése nem teljesíti a szerződésében foglalt garantált értékeket: hívja, kérjük hívja a Magyar Telekom vezetékes- és mobil-hálózatából díjmentes 1412-es ügyfélszolgálati telefonszámot.

Figyelem: amennyiben Ön nem a teszt hozzáférés segítségével, hanem az internet eléréséhez használt internet-kapcsolaton keresztül (az interneten keresztül) használja a teszt-szerver alkalmazást, úgy a mért sebesség függ az internet pillanatnyi terhelésétől, így az nem a Magyar Telekom által biztosított hozzáférés minőségét mutatja!