Hálózat-hozzáférési termékek

A Magyar Telekom összekapcsolási ajánlatában (MARIO) szereplő szolgáltatásokon felül számos, partnereink ügyfeleinek többletértéket nyújtó hálózat-hozzáférési szolgáltatásunkat is igénybe vehetik a Magyar Telekommal összekapcsolódó partnereink.

 • Tudakozó szolgáltatás
  Hálózat-hozzáférési megállapodások révén partnereink biztosítani tudják előfizetőik számára a Magyar Telekom Belföldi-, Nemzetközi tudakozó és Tudakozó Plusz, valamint Tudakozó Gyorshívás szolgáltatásainak elérését. A Magyar Telekom az elmúlt évek tapasztalatai alapján kialakított call centerrel és felkészült munkatársakkal biztosítja magas színvonalú szolgáltatásait.
 • Díjmentes  szolgáltatás
  Szolgáltatásunk igénybevételével Partnerünk ügyfelei elérhetik a Magyar Telekom hálózatában lévő díjmentesszámokat, illetve viszont: a Magyar Telekom előfizetői számára is elérhetőek a Partner ügyfeleinek díjmentes  számai. A Magyar Telekom és a Partner hálózatában üzemelő díjmentes számok kölcsönös elérése érdekében szükséges társszolgáltatói együttműködés feltételeit a Hálózat hozzáférési szerződések szabályozzák.
 • Rövid szám (ügyfélszolgálati és egyéb célú ) szolgáltatás
  A rövid szám olyan legalább három-, legfeljebb ötjegyű nem-földrajzi szám, amely
  - az elektronikus hírközlési szolgáltatók ügyfélszolgálatainak (12cd) vagy
  - a telefonszolgáltatók díjmentes szolgáltatásainak (14cde) illetve
  - közérdekű szolgáltatások (18cd) országos elérését teszi lehetővé.
  A szolgáltatás igénybevételével a Magyar Telekom biztosítja az NMHH által az elektronikus hírközlési szolgáltatók részére kijelölt rövidszám Magyar Telekom hálózatából történő elérését. A szolgáltatás országos kiterjesztéséhez - társszolgáltatói megállapodásai révén - biztosítja a 3. Felek hálózatából történő hívástovábbítás lehetőségét is.
 • Emeltdíjas szolgáltatás
  Az emeltdíjas szolgáltatás olyan beszédcélú elektronikus hírközlő hálózatból értéknövelt, különösen információt, tartalmat, kényelmi funkciót nyújtó szolgáltatások elérését teszi lehetővé emelt díjas indított hívás, vagy emelt díjas indított, vagy fogadott üzenetek útján. Az emeltdíjas szolgáltatás igénybevételével lehetővé válik a Magyar Telekom hálózatához kapcsolódó emeltdíjas szolgáltatók szolgáltatásának elérhetősége.