BMC - ECM Fesztivál

rolunk_esemenyek_ecm_fejlec

BMC - ECM Fesztivál

2013 OKTÓBER 16-19.

BUDAPEST MUSIC CENTER
Budapest IX. ker Mátyás u. 8.

www.bmc.hu


Jazz és világzene találkozása a BMC-ben: zenei csemegék a Telekom támogatásával

Az ECM Records több mint negyven éve alapított független kiadó, amely többek között Keith Jarrett, Jan Garbarek, Chick Corea, Pat Metheny jazz albumaival szerzett magának hírnevet.

A Cafe Budapest keretében 2013. október 16-19. között, a Telekom támogatásával rendezendő ECM Fesztivál a legendás kiadó legújabb anyagaiból mutat be olyan, hölgyek által vezetett produkciókat, amelyek a jazz, a klasszikus és kortárs zene, illetve a világzene soha pontosan körül nem határolható határmezsgyéin mozognak.

Október 16-án, a fesztivál nyitónapján az Elina Duni Quartet az énekesnő szülőhazája, Albánia előtt tiszteleg német zenésztársaival. Az együttes Matanë Malit című albumát mutatja be, a kompozíciók részben albán tradicionális muzsikák felhasználásával íródtak, tág teret hagyva az énekesnő különleges hangjának.

Október 17-én az Egyesült Királyságból érkezik a brit Quercus trió, melyben az angol folkzene élő legendája, a csodálatos hangú June Tabor működik együtt két kitűnő jazzmuzsikussal, a brit szaxofonos Iain Ballamyval és Huw Warren walesi zongoristával. A nyár elején megjelent, komoly elismerést arató albumukon a szigetország gazdag zenei tradícióját felhasználva alkotják meg egyéni hangzású feldolgozásaikat.

Október 18-án a kimagasló tehetségű, Bécsben élő magyar származású gitárművész Boros Zsófia a napokban megjelenő En otra parte című albumát mutatja be a BMC koncerttermében. Előadásában a kubai Leo Brouwer művei mellett az amerikai kontinens közelmúltbeli és kortárs zeneszerzőinek műveiből válogat szólóhangversenyén.

Október 19-én a svájci/holland énekesnő Susanne Abbuehl The Gift címmel idén megjelent harmadik ECM lemezének anyagát mutatja be francia, német és finn zenésztársaival. A zongorával, indiai harmóniummal, szárnykürttel és ütőhangszerekkel kísért különleges, lírai atmoszférájú kompozíciókat az énekesnő Emily Dickinson és más költőnők verseire írta.