Digitális készségek fejlesztése

A korszerű szélessávú hálózatokon elérhető digitális szolgáltatások használatához elengedhetetlenek a megfelelő digitális kompetenciák is. A digitális képzések eredményeként jelentősen javul a felhasználók tudatossága, ismereteik bővítése pedig hozzájárul életminőségük javításához.

Telekom Okosdigitális program

A Telekom Okosdigitális Programja keretében törekszik hozzájárulni Magyarország digitális érettségének, írástudásának fejlesztéséhez. A vállalat önkéntesei általános- és középiskolákban tartanak 45 perces rendhagyó tanórákat az internet tudatos és biztonságos használatáról. A kezdeményezés indulása óta eltelt közel 4 évben több mint 62 ezer diák vett már részt a programban országszerte.

Legyél Te is Informatikus! pályaorientációs program

Egész Európában növekvő tendencia az informatikus szakemberhiány, több százezer a betöltetlen álláshelyek száma, Magyarországon is több mint tízezer informatikus hiányzik jelenleg a munkaerőpiacról. A pályaválasztás előtt álló fiatalok közül is kevesen látnak lehetőséget ebben a szakmában. Ezen kíván változtatni a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország Legyél Te is Informatikus! programja, amelynek keretében a vállalatnál dolgozó szakembereknek lehetőségük nyílik önkéntes alapon megismertetni a fiatalokat az IT karrier perspektíváival. Az előadások 45 perces tanórák keretében történnek.

A Legyél Te is Informatikus! legfontosabb célkitűzése, hogy a sztereotípiák és a gátak ledöntésével, az informatikus hivatás sokszínűségét megismerve mind a szülők, mind a pályaválasztás előtt álló gyerekek nyitottabbá váljanak a szakma iránt. A program indulása óta országszerte több ezer gyereket ért el, az oktatások folyamatosak.

Digitális Híd

Felelős vállalatként a Magyar Telekom törekszik az információs és kommunikációs technológia elterjedésében rejlő negatív következmények leküzdésére, és a pozitív hatások elősegítésére. A Digitális Híd kezdeményezés célja, hogy megismertesse az információs és kommunikációs technológia eredményeit és lehetőségeit azokon a területeken, ahol a digitális különbség jelen van, és idővel szakadékká mélyülhet. A program fő fókuszpontjai a kistelepülések, ahol az információs és kommunikációs felzárkózás elősegítheti a helyi és regionális fejlődést. Célja az elmaradott, alacsony lélekszámú települések lakóinak megismertetése az internettel és az infokommunikáció kínálta, a mindennapokat segítő lehetőségekkel. A program iránt érdeklődőket Magyar Telekomos önkéntesek segítik személyre szabott tanácsadással az egyes helyszíneken.