Felhasználói adatok védelmében!

Sajnálatos módon egyre többen szeretnének csalással hozzájutni az online szolgáltatások ügyfeleinek felhasználónevéhez és jelszavaihoz. Az email címekre küldött rossz szándékú megkeresések megkísérelik megszerezni az email-postafiókok jelszavát, hogy visszaélés céljával, jogsértő módon hozzáférjenek az internet-felhasználók adataihoz, és ezáltal kárt okozzanak nekik.

Az „adathalászat” néven is ismert adatlopási, csalási kísérlet több esetben magára az internetszolgáltatóra hivatkozva, annak nevében történik, mégpedig ismeretlen eredetű elektronikus levelekben.

 

A Magyar Telekom fontosnak tartja és kiemelten kezeli az ügyfelek felhasználói adatainak biztonságát és védelmét!

 

Éppen ezért felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek a következőkre:

  • A Magyar Telekom (Telekom otthoni, Telekom mobil és T-Systems márkák, illetve korábban T-Online, T-Kábel) soha nem kért és nem kér elektronikus levélben (email)  ügyféladatokat, felhasználóneveket és jelszavaka t
  • Mindig gondosan nézzék meg az emailben kapott belépési oldal címét (URL-t), és soha ne lépjenek be oda, ha az gyanús (pl. nincs benne a szolgáltató neve: t-home.hu, t-mobile.hu, t-systems.hu, telekom.hu; vagy ha nem .hu-ra végződik)!
  • Soha ne nézzék meg a linkre rákattintva az e-mailben kapott belépési oldalt , inkább használják a biztonságosabb útvonalakat (böngésző könyvjelzőt, keresőt, beírást kézzel stb.)!
  • Soha ne reagáljanak idegen nyelvű vagy gyanúsan hibás magyar nyelvhelyességgel írt levélre, amely ismeretlen linket tartalmaz és – kéréssel vagy fenyegetéssel – rákattintásra szólít fel!
  • Saját biztonságuk érdekében időnként változtassák meg az internetezés során használt jelszavaikat!

Ezúton is köszönjük az együttműködésüket és a segítőkész tájékoztatást.