Ismeretlen, külföldi hívószámokról érkező hívások

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a különböző „furcsa” külföldi hívószámokról érkező rövid, megcsörrentő hívások és híváskérő SMS-ek (pl. a +234, +235), melyeknek csak az a célja, hogy visszahívást kezdeményezzenek, és hívás-, valamint SMS-költséget generáljanak a hívó vagy az üzenetküldő félnek.

Felhívjuk figyelmedet az alábbiakra:

  • Az ilyen ismeretlen, külföldi számot sem itthonról, sem roaming helyzetben ne hívd vissza automatikusan, hanem mérlegeld, hogy vajon nem visszaélésről van-e szó! Ha a visszahívás mellett döntesz, javasoljuk, hogy tájékozódj a hívás és SMS-küldés díjáról , mert egy távoli országba indított nemzetközi hívás díja annyira magas lehet, hogy egy egészen rövid hívás is több száz forintba kerülhet.
  • Ha nem kezdeményezel visszahívást , akkor a nem fogadott hívások veszélytelenek, nem kerülnek pénzbe. SMS-fogadás esetén ugyanez a helyzet, az ilyen SMS-ek fogadása önmagában díjmentes.
  • Adataidat soha ne add meg ismeretlen címzettnek/feladónak!

Amennyiben ilyen jellegű visszaélést tapasztalsz, és nincs tudomásod olyan hozzátartozódról, ismerősödről, aki az előhívóhoz tartozó országban tartózkodik, kérjük, ide kattintva jelezd ezt számunkra, hogy az esetet kivizsgálhassuk, és amennyiben indokolt, mielőbb megtehessük a szükséges lépéseket előfizetőink védelmében.

Az ország-előhívószámokról ide kattintva egyszerűen tájékozódhatsz.