Külső minősítés, tanúsítás

A Deutsche Telekom (a Magyar Telekom anyavállalata) Megfelelőség Menedzsment Rendszerét (Compliance Management System) rendszeresen külső ellenőrzésnek vetik alá (mint például Német Könyvvizsgálói Intézet 980-as szabványa (IDW PS 980) szerint, vagy az  ISO 37001-es szabvány szerint ). Ezeknek a független könyvvizsgálói és rendszer auditoknak rendszeresen része a Magyar Telekom is. Ezek a vizsgálatok lehetővé teszik számunkra annak biztosítását, hogy szisztematikusan ellensúlyozzuk a kockázatokat és hatékony folyamatokat alakítsunk ki.

2020-ban és 2021-ben a Deutsche Telekomnál és több leányvállalatánál, köztük a Magyar Telekomnál, független külső auditor vizsgálta az IDW PS 980 korrupcióellenes szabványa alapján a megfelelőségi szervezet folyamatait, valamint a korrupciós kockázatoknak kitett területeket (beszerzés, értékesítés, adományozás, szponzoráció, stb.). Az audit megerősítette, hogy a vállalat Megfelelőségi Menedzsment Rendszere hatékonyan működik. Az ezzel kapcsolatos riport letölthető itt.

2016 októberében jelent meg az ISO 37001-es Antikorrupciós irányítási rendszer. A Magyar Telekom Nyrt. az egyik első olyan vállalat világszerte, amely 2017-ben sikeresen megkapta a tanúsítványt.

Működési kódex

Részletek

Korrupcióellenes program

Részletek

További információk