Projekt azonosító száma: 2022-1.1.1-KK-2022-00004

Kedvezményezettek: KNBSZ, Auri Consulting Kft., Debreceni Egyetem, Envirosence Hungary Kft., GDi Magyarország Kft., Magyar Telekom Nyrt.

Projekt címe: A „Geoinformatikai adatvagyon biztonságos létrehozását, elemzését és disztribúcióját támogató technológiák” kompetencia központ létrehozása

Szerződött támogatás összege: 4 500 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 86,88 %

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025. 09. 30.

Projekt leírása

Magyarország Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Stratégiájának egyik alappillére a tudásáramlás. A fejlesztések a Stratégiával összhangban a tudás, a technológiák és az adatbázisok többes hasznosítását tűzték ki célul.

A támogatott fejlesztések:

  • hozzájárulnak a honvédelmi ágazatban felhalmozott, de alapvetően elszigetelt tudás projekt alapú áramlásához az ipari és az akadémiai szereplők felé;
  • megkönnyíti a védelmi iparban használt hazai fejlesztésű technológiák felhasználását a polgári ipari területeken;
  • továbbá új erőforrásokat, friss tudást biztosít a védelmi ipari fejlesztések területén;
  • valamint lehetőségeket teremt az akadémiai és az ipari szereplők számára tudásuk, erőforrásaik hasznosítására a védelmi iparban.

A projekt eredményeként Magyarország versenyképességét növelő, hosszú távú és fenntartható ipari-szolgáltató együttműködések támogatása jön létre. Kutatási intézményben piaci megalapozottságú kutató-fejlesztő bázis létrehozására kerül sor, amely a vállalati partnerek számára korszerű kutatási hátteret biztosít fejlesztési célkitűzéseik eredményes megvalósításához.