Kék Pont Alapítvány-2

„Tulajdon Tudatunk”
avagy a Kék Pont három szintű prevenciós tevékenységének  progresszív fejlesztési lehetőségei korszerű info- és telekommunikációs eszközökkel - Socially Interactive Technologies (SITs)

Már 1996-ban is azért jött létre szervezetünk, hogy a kábítószerjelenség összetettségéhez mérten, egy helyen nyújtsunk komplex egészségügyi-szociális és jogi ellátást a szenvedélybetegek és hozzátartozóik számára.

Jelenleg a ferencvárosi és békásmegyeri ambulanciánkon és a józsefvárosi ártalomcsökkentő központunkban a hagyományos fehérköpenyes kezelési formák helyett nálunk szociális munkások, orvosok, jogász, pszichológusok és addiktológiai konzultánsok várják a klienseket.

Prevenciós szemléletünk olyan a bizalomra és együttműködésre épülő, a tiltást és démonizálást elutasító programokat szorgalmaz, amelyek progresszív megoldásokat kínálnak a drogjelenség kezelésére. Szeretjük a társadalmi diskurzust segítő provokatív és friss, kreatív kezdeményezéseket, célunk, hogy a Kék Pont egy szellemi műhely is legyen a hazai drogpolitikai térben.

Így született meg legutóbb a Mértékletesség Éve kampány vagy a City Art Műhely lázadásművészeti klub, ezért indítottuk el a Női Napok programokat.

A Magyar Telekom civil stratégiai partnereként új lendületet kaphat EgészségIskola programunk, létrejöhet az első magyar Virtuális Kannábisz Ambulancia és támogatást kap ártalomcsökkentő programunkban megjelenő klienseink digitális felzárkóztatása.
Együttműködésünk új korszakot hozhat a hazai szenvedélypolitikában,amennyiben az üzleti szektor társadalmi felelősségvállalásának és elköteleződésének nyitányát jelentheti a tudatmódosításról szóló közös gondolkodásban.