Hangazonosítás

Nem kell emlékezned jelszavadra, hangodról megismerünk!

Hozd létre saját hangmintádat egyszerűen, és az ügyintézéshez azonosítsd magad saját hangoddal könnyedén telefonos ügyfélszolgálatunkon vagy telefonos önkiszolgáló ügyfélszolgálatunkban

Miért előnyös a hangazonosítás?

Kényelmes

A beállítást követően nem kell fejben tartanod jelszavadat. Ha olyan ügyet intéznél telefonos ügyfélszolgálatunkon, amelyhez azonosítás szükséges, elegendő egyetlen megadott mondatot elismételned, és hangod alapján azonosítunk.

Biztonságos

Hangod kétséget kizáróan azonosít, mivel több egyedi azonosítót tartalmaz, mint az ujjlenyomat. Rendszerünk azt is felismeri, ha pl. hangfelvételről próbálják hangodat visszajátszani.

Hogyan működik?

Hangminta rögzítése 1 alkalommal

A 1414-es telefonos ügyfélszolgálatunkon egyszerűen rögzítheted hangmintádat. Hívd a 1414-es számot, válaszd az 1.1-es, "automata ügyintézés önkiszolgáló rendszerünkben" menüpontot, és lépj be az önkiszolgáló felületre. Belépést követően, a "hangazonosítás" menüpontot mobil önkiszolgáló esetében a "Szolgáltatások és biztonság"/"Tiltó és biztonsági szolgáltatások"/"biztonsági szolgáltatások" menüponton belül találod, az otthoni önkiszolgáló felületen pedig a "hangazonosítás és ügyféljelszó" menüpontot keresd! A hangminta rögzítéséhez kövesd az automata utasításait!

Egy azonosítóhoz legfeljebb 5 db hangminta adható meg, így a családban használt hívószámok esetén hozzáférést biztosíthatsz hozzátartozóidnak is.

Hangazonosítás ügyintézéskor

Telefonos ügyfélszolgálatunkon „A hangom az azonosítóm, ilyen egyszerű és kényelmes” mondat bemondásával azonosíthatod magad. Rögzített hangmintád alapján kétséget kizáróan azonosítunk.

Amennyiben valamilyen oknál fogva nem sikerül az azonosítás (pl. erős háttérzaj miatt), akkor újra próbálkozhatsz vagy azonosíthatod magad 5 jegyű, szerződésszintű jelszavaddal is.

Felhívjuk figyelmedet, hogy a Magyar Telekom a rögzített hangmintákat minőségbiztosítási célból tárolja. A hangmintát és az abból képzett hangazonosítót személyes adatként és üzleti titokként, az adatvédelemre vonatkozó szabályok figyelembe vételével kezeli.

Díjazás

1 db hangminta tárolásának egyszeri díja

99 Ft

Platina szintű ügyfeleinknek

díjmentes

akcioo

A mobilszámhoz vagy Magyar Telekom ügyfél-azonosítóhoz kötődő hangminták rögzítése az akció visszavonásáig díjmentes!

Rendeld meg telefonon!

Telefonon a 1414 szám felhívásával!


A Magyar Telekom vezetékes és mobilhálózatából díjmentesen hívható.