GYAKORI KÉRDÉSEK

Üzleti ügyfélként hogyan tudom megtekinteni, letölteni a számláimat az online önkiszolgáló felületen?

Lépj be az üzleti online önkiszolgáló felületre az üzleti felhasználóneveddel és jelszavaddal. Belépéssel kapcsolatos további információkat itt találsz.

Amennyiben olyan felhasználóval léptél be, aminek nincs jogosultsága a számlák megtekintéséhez, a főadminisztrátor tud jogot adni a "Felhasználói jogok beállítása" menüpontban.

SZÁMLABEFIZETÉS

A bal oldalon lévő menü oszlopban kattints rá a "Számlák" azon belül a "Számlabefizetés" nevű menüpontra. A főoldalon is lehetőséged van az összes számlád befizetésére vagy azon számlák kiegyenlítésére, amiknek már lejárt a befizetési határideje.

Válaszd ki, mely folyószámla alatt lévő számlákat szeretnéd kiegyenlíteni a folyószámla kijelölésével és kattints az oldal alján lévő kiválasztott számlák mellett lévő Befizetem gombra. A folyószámla mellett található letöltési ikonra kattintva le tudod tölteni a folyószámla alatt lévő számláidat. Amennyiben hiteles számlát szeretnél elektronikus formában letölteni, vedd igénybe ingyenes E-számla szolgáltatásunkat, melyet a Számlabeállítások menüpontban tudsz megrendelni.

Lehetőséged van arra is, hogy az összes befizetendő számlát kiegyenlítsd, ekkor az Összes befizetendő mellett lévő Befizetem gombra kell kattintanod.

Arra is lehetőséged van, hogy a folyószámlára kattintva, a folyószámla alatt lévő számlák közül csak bizonyos számlákat egyenlíts ki. Ekkor ki kell választanod a befizetni kívánt számlát és a Kiválasztott számlák mellett lévő Befizetem gombra kell kattintanod. A számla mellett található letöltés ikonra kattintva a számlát le tudod tölteni.

Az oldal tetején az Egyszerű nézetre kattintva megjelenítjük az összes számládat, mely közül egyenként is kiválaszthatod a kiegyenlíteni kívánt számlákat.

A Befizetem gombra kattintva az OTP internetes fizetési oldalára irányítunk, ahol a fizetési adataid megadásával ki tudod egyenlíteni a számládat.

SZÁMLALETÖLTÉS

Azokat a számlákat tudod hiteles számlaként pdf formátumban letölteni, amelyekre megigényelted a díjmentes E-számla szolgáltatást. (Amennyiben hiteles számlát szeretnél elektronikus formában letölteni, vedd igénybe ingyenes E-számla szolgáltatásunkat, melyet a Számlabeállítások menüpontban tudsz megrendelni.)

A bal oldalon lévő menü oszlopban kattints rá a "Számlák" azon belül a "Számlaletöltés" nevű menüpontra.

Ha egy folyószámlád van, az oldal tetején megtalálod a folyószámládra vonatkozó információkat.

A folyószámla információk alatt megjelenik a folyószámla alatt található összes számla, melyek közül kiválaszthatod, mely számlákat szeretnél letölteni. Azok mellett a számlák mellett, melyek letölthetők, zöld pipát látsz, amelyikek nem letölthetők, egy piros x-et. A letölteni kívánt számlák kiválasztását követően válaszd ki mely formátumban szeretnéd letölteni a számlákat és kattints a "Kiválasztott számlák letöltése" gombra.

A táblázat tetején szűrőket állíthatsz be a számla típusára, a befizetés állapotára és arra, hogy a számla mely hónapban készült.

Amennyiben több folyószámlával rendelkezel, szűrőket állíthatsz be konkrét telefonszámra, folyószámlára és időszakra vonatkozóan, így a konkrétan keresett számlát könnyebben meg tudod találni. Időszakot minden esetben érdemes kiválasztani!

Válaszd kimelyik folyószámla számláit szeretnéd letölteni.

Ezt követően a lap alján válaszd ki a számla letölteni kívánt formátumát, majd nyomd meg a "Kiválasztott számlák letöltése" gombot.

Számláid összekészítése – különösen, ha több különböző típusú számlát szeretnél egyszerre letölteni - néha hosszabb időt vesz igénybe, ezért legalul, a megfelelő opció kiváltásával tudsz választani SMS vagy e-mail értesítést, mikor fejeződik be a letölthető állomány összekészítése, melyet a "Számlaműveletek" menüpontban érsz el.

Ahogy befejeződik az állomány összekészítése, a bal oldali menüben a Számlák menüpont alatti "Számlaműveletek" almenüre kattintva tekintheted meg a műveletrészleteit, és innen tudod lementeni a kiválasztott számlákat a jobb oldali oszlopban található "Letöltés" ikonra kattintva.


Utoljára frissítve: 2023. április 11.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!