GYAKORI KÉRDÉSEK

Üzleti ügyfélként hogyan tudom megtekinteni, letölteni a számláimat az online önkiszolgáló felületen?

Felhívjuk figyelmed, hogy minden esetben a fizetésmódodnak megfelelően kiállított számlamásolatot igényelj, mert kizárólag az lesz érvényes és elfogadott a könyvelésedhez. Tehát, elektronikus számlázás esetében mindig elektronikus formában kérd a másolatot, ha papír alapon érkeznek a számláid akkor postai úton levélben kiküldött hiteles számla másolatot kérj.

A számláid az alábbi lépésekkel tekintheted meg:
Először lépj be az üzleti online önkiszolgáló felületre az üzleti felhasználóneveddel és jelszavaddal.Ezt követően a bal oldalon lévő menü oszlopban kattints rá a "Számlák" nevű menüpontra.Amennyiben olyan felhasználóval léptél be, aminek nincs jogosultsága a számlák megtekintéséhez, a főadminisztrátor tud jogot adni a "Felhasználói jogok beállítása" menüpontban.

Ekkor kétféle eset fordul elő:

  • az 1. esetben középen előjön a "Számlák befizetése", "Számlák letöltése" és "E-számla beállítások" nézet. Válaszd a "Számlák letöltése" opciót.
  • a 2. esetben megjelenik a "Befizetendő számlák" nézet, ahol az aktuális és lejárt számlák valamint különböző folyószámlák jelennek meg.

Az 1. eset lépései:

A megjelenő táblázatban láthatod a folyószámláid, folyószámláid állapotát és az azokhoz tartozó e-számla beállítást, mennyi számlát tölthetsz le és mely folyószámla számláit fizetheted ki online.

A táblázat tetején szűrőket állíthatsz be konkrét telefonszámra, folyószámlára és időszakra vonatkozóan, így egy konkrétan keresett számlát könnyebben megtudod találni.

A táblázat jobb oldalán található szürke oszlop négyzetébe kattintva tudod kiválasztani, melyik folyószámla számláit szeretnéd letölteni. Ezt követően a lap alján válaszd ki a számla letölteni kívánt formátumát, majd nyomd meg a "Letöltöm" gombot.
Számláid összekészítése - különösen ha több különböző típusú számlát szeretnél egyszerre letölteni - néha hosszabb időt vesz igénybe, ezért legalul, a megfelelő opció kiváltásával tudsz választani SMS vagy e-mail értesítést, mikor fejeződik be a letölthető állomány összekészítése.


Ahogy befejeződik az állomány összekészítése, a bal oldali menüben a A "Számlaműveletek" almenüre kattintva tekintheted meg a műveletrészleteit, és innen tudod lementeni a kiválasztott számlákat a jobb oldali oszlopban található "Letöltés" gombra kattintva.


A 2. eset lépései:

A megjelenő táblázatban láthatod milyen folyószámláid vannak és azokon milyen számlák várnak befizetésre.

Amennyiben több folyószámlán vezeted az előfizetéseid, felül a "Válasszon folyószámlát" szekcióban a legördülő menü segítségével tudsz rászűrni egy konkrét folyószámlára. Alapbeállításként az összeset egymás alatt fogod látni.

A "Számla száma" nevű oszlopban a számla sorszáma alatt a "Részletek" nevű hivatkozásra kattintva érkezel arra a nézetre, ahol a hiteles számlamásolatot letöltheted.

Az oldal aljára görgetve választhatod ki, hogy az adott számla hiteles másolatát díjmentesen elektronikus formában letöltöd vagy postai levélben kéred a feltüntetett díj ellenében.

A hiteles elektronikus számlamásolat azonnali letöltéséhez csak kattints a "Letöltés PDF formátumban" hivatkozásra.

A levélben való kiküldéshez, el kell fogadnod egy négyzetbe helyezett pipával a feltételeket, majd a "Mehet" gombra kattintva indíthatod el a számlaküldési folyamatot.

Utoljára frissítve: 2021. február 18.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!