Insights

Insights

Folyamatos kontroll a vállalat működéséhez egy megváltozott világban

Ha egy vállalat működésében csak egy dolog változik, akkor arra egyszerű reagálni. Viszont az elmúlt időszakban nemcsak a teljes üzleti működés, hanem az ahhoz használt infrastruktúra is drasztikusan megváltozott. A Telekom Thousand Eyes szolgáltatásával rugalmasan ellenőrizheti és mérheti vállalata hálózatát, sőt, még a munkatársai mindennapjait is megkönnyítheti.

{{'2023-10-24' | formatDate}}

Iparág

Ipar

Szolgáltatások

A folyamatos változás nem újkeletű dolog, viszont az elmúlt években minden korábbinál rövidebb idő alatt alakult át az, ahogy dolgozunk és ahogy egy vállalatnak működnie kell. Manapság kizárólag azok a vállalatok tudnak lépéselőnybe kerülni, amik nemcsak alkalmazkodni tudnak, hanem képesek kifejezetten a saját előnyükre fordítani az újdonságokat.

Ismerje meg három konkrét példán keresztül, hogyan befolyásolják a változások a vállalatok mindennapjait!

⁣A legfontosabb hálózati változás a felhőalapú rendszerek terjedése - egyre kevesebb vállalat tud sikeres maradni olyan zárt alkalmazásokkal, amelyek csak lokálisan vagy VPN-en keresztül érhetőek el. Valószínűleg az Ön vállalata is használ legalább egy, de inkább több ilyen típusú szolgáltatást, amelyek koordinálása és fenntartása bonyolultabb feladat egy saját infrastruktúra karbantartásánál. Ehhez az alaphelyzethez adódik hozzá az úgynevezett Software as a Service (SaaS) szolgáltatások népszerűségének növekedése. Ezek az alkalmazások sokat segítenek a hatékonyabb munkavégzésben, hiszen bárhonnan elérhetőek a munkatársak számára, mégis egységes felhasználási felületetet és hozzáférést biztosítanak. Nem véletlen, hogy a két jelenség egyik fontos kiváltó oka a harmadik változás, a távmunka elterjedése. A rugalmasság már nem csupán hálózati szempontból, hanem földrajzilag is fontos lett, így a vállalat mértékétől függetlenül előnyös, ha a munkatársak bárhonnan hatékonyan dolgozhatnak.

⁣ Összességében tehát egyre több felhőalapú rendszer, egyre több szolgáltatástípus és egyre több elérési pont jelent meg a vállalatok életében, ami IT-szempontból megnehezíti az átláthatóságot és a vállalat saját kontrollját a rendszerei felett. A közös, zárt irodai környezetben felmerülő problémákat könnyebb volt elhárítani, de az egyre több csatlakozási pont egyre több hibalehetőséget hordoz magában, ami nehezíti az IT-infrastruktúra gördülékenységét. Ez pedig nem csupán a belső működésre van hatással, a vállalat weboldala, illetve egyéb, a fogyasztókkal közös találkozási pontok is sérülékenyebbek lettek.

⁣.A Thousand Eyes széleskörűbb rálátást és megoldási javaslatokat biztosít ezekre a nehézségekre. Tetszőleges mérési és ellenőrzési pontokat alakíthat ki a saját hálózatán belül, így felgyorsítva a hiba felkutatását és elhárítását. Hiszen igazán Ön tudja, hogy milyen alkalmazások és hálózati beállítások megfelelőek vállalata hatékony működéséhez, a Telekom szolgáltatásával pedig ezek folyamatos fenntartását biztosíthatja.

A gyakorlatban három típusú megoldást kínál egy csomagban a Thousand Eyes szolgáltatás:

  • ⁣olyan mérési pontok beállítását, amelyek globálisan bárhol elhelyezhetők (pl. meg tudja nézni, hogy aktuálisan milyen műszaki paraméterekkel működik a weblapja)
  • saját hálózati rendszerek ellenőrzését (pl.: ellenőrizheti egyes felhőalapú szolgáltatások működését),
  • a végfelhasználónál történő mérési pontok elhelyezését (pl.: segítheti távmunkában dolgozó munkatársai hálózati elérését).

Ahány vállalat, annyi üzleti megoldás létezik, ezért alkalmazkodik a Telekom Thousand Eyes szolgáltatása az Ön igényeihez és infrastruktúrájához. Legyen szó a távmunka megkönnyítéséről vagy felhő-alapú szolgáltatások hibaelhárításáról, a ThousandEyes segítségével képes lesz megoldani a hálózati problémákat, miközben a változó körülményekkel is lépést tarthat majd.