Insights

Insights

⁣Campus Network

A campus hálózatok egyaránt nélkülözhetetlenek a modern üzleti folyamatokhoz és az innovatív ipar4.0 alkalmazásokhoz. Az ezekhez az exkluzív, kizárólagos felhasználásra fenntartott mobilhálózatokhoz csatlakozó eszközöknek nem kell megosztaniuk az erőforrásokat: a teljes és nekik dedikált hálózati kapacitást a publikus felhasználóktól függetlenül használhatják.

{{'2022-12-20' | formatDate}}

Veress Sándor

⁣A Magyar Telekom kereskedelmi szolgáltatásként nyújtja a privát mobilhálózati infrastruktúrát, amelyet szakemberei az ügyfél telephelyén és az általa megjelölt elvárások szerint építenek ki. Erre fejleszt az egyedi ügyféligények, valamint a szolgáltatási szerződésben rögzített paraméterek – lefedettség, kapacitás, adatsebesség, késleltetés, rendelkezésre állás, megbízhatóság – mentén ipar4.0-s megoldásokat a T-Systems, üzleti eredménnyé konvertálva a gyors és rugalmas 4G és/vagy 5G kapcsolat előnyeit.

Elsősorban ipari területeken fogják használni az automatizált, hatékony termelési munkafolyamatokat lehetővé tevő 5G technológiákat és a rájuk épülő alkalmazásokat, élve az ezekből származó versenyelőnnyel. A következő generációs mobilhálózatok minden eddigieknél gyorsabb, megbízhatóbb vezeték nélküli rendszerek segítségével nyújtanak új lehetőségeket a felhasználóknak.

campus network

Az 5G technológiának számos előnye van. Ilyen a rendkívül nagy és garantált adatsebesség, az alacsony késleltetési idő, az erős adatbiztonság, a jobb rendelkezésre állás, a nagy megbízhatóság és az alacsony energiafogyasztás. Hasonló előnyöket tud nyújtani a 4G – alacsony válaszidő és garantált adatsebesség nélkül – azokban az esetekben, amikor nincs igény vagy lehetőség 5G-alapú hálózat létrehozására.

Bármelyik technológia is a kiindulásai pont, exkluzív, a nyilvános hálózatoknál zártabb és védettebb mobilhálózatot lehet kialakítani belőlük egy ipari telephelyen éppúgy, mint egy irodaházban. Ehhez első körben az adott területen lévő publikus hálózatról mintegy 10 százaléknyi kapacitást kell leválasztani, és ebből létrehozni a biztonságos privát hálózatot, majd aktiválni azokat az eszközöket, amelyek kizárólagosan használhatják a dedikált hálózatot. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy az eszközök a többi – publikus – felhasználótól függetlenül osztozzanak a hálózati kapacitáson, amelyet csak egymással kell megosztaniuk. Ez rendkívül hatékony erőforrásmenedzsmentet jelent, ami garantálja a modern üzleti folyamatokhoz és az innovatív ipar4.0 alkalmazásokhoz nélkülözhetetlen funkciókat.

⁣A Magyar Telekom kereskedelmi szolgáltatásként nyújtja a privát mobilhálózati infrastruktúrát, amelyet szakemberei az ügyfél telephelyén és az általa megjelölt elvárások szerint építenek ki.

⁣Erre fejleszt az egyedi ügyféligények, valamint a szolgáltatási szerződésben rögzített paraméterek – lefedettség, kapacitás, adatsebesség, késleltetés, rendelkezésre állás, megbízhatóság – mentén ipar4.0-s megoldásokat a T-Systems, üzleti eredménnyé konvertálva a gyors és rugalmas 4G és/vagy 5G kapcsolat előnyeit.

⁣A gyorsan telepíthető, különböző célokra használható campus hálózatot valós gyártási körülmények között elsőként a BorgWarner Oroszlány Kft. telephelyén tesztelték. A Campus Network többek közt az önjáró járművek, a robotok és gépek közötti kommunikáció, a pozicionálás és a szenzortechnika terén nyújt magas rendelkezésre állású és nagy biztonságú vezeték nélküli megoldást, amelyet kizárólag az arra feljogosított eszközök vehetnek igénybe.