Insights

Insights

A digitalizáció a mindenkori jelen

Magyar Telekom, a digitális szolgáltató

{{'2022-04-08' | formatDate}}

Vasvári Gábor

Az egyre bonyolultabbá váló és mindenre kiterjedő technológia nehéz követhetősége bizonytalanságot és feszültséget szül. A hibás vagy rossz döntések elkerüléséhez megbízható, kiszámítható és fenntartható digitális szolgáltatásokra van szükség – és egy olyan szolgáltatóra, amely segít magabiztosan kihasználni a digitalizációban rejlő lehetőségeket.

Félelem a digitalizáció bevezetésétől

Miközben a technológia egyre bonyolultabb, és egyre több mindenre képes, ez irányú fejlődésével még a szakmának sem egyszerű lépést tartania – hát még egy tipikus megbízónak, ahol az informatika és az infokommunikáció alapszintjeivel ismerkednek. Ez azonban azt eredményezi, hogy a megrendelők már ma sem értik a technológia minden területét, rohamléptű fejlődését pedig végképp nem képesek követni.

Az aktuális és általános értés, valamint a technológia legfrissebb képességei között így egyre tágul a szakadék, ami bizonytalanságot és feszültséget okoz: egyfelől amiatt, hogy a döntések tétje egyre nagyobb lesz, másfelől pedig a rossz döntés lehetőségének emelkedése következtében. Gyakorlatiasabb megfogalmazásban: a technológia potenciáljának bővülésével nő annak a veszélye is, hogy rosszul alkalmazzák. Fölöslegesen költenek például olyan technológiára, amely kevésbé támogatja a vállalkozást.

A megoldás a jól megválasztott partner

Ahhoz, hogy kizárólag a saját üzleti folyamataikra koncentrálhassanak, a megbízóknak folyamatosan kell megbízható, kiszámítható és fenntartható digitális szolgáltatásokhoz jutniuk. Ehhez olyan partnerre van szükség, amely volatilis környezetben is képes átgondolt, optimálisan kialakított és fenntartható szolgáltatásokat nyújtani.

Ez az az elvárási és a szolgáltatási oldalak egyensúlyára építő szint, amely a Magyar Telekom értelmezésében a belépő a digitális szolgáltatói létbe. Valahogy úgy, ahogy az úri szabóság is ott kezdődik, ahol a konfekció véget ér.

A digitális technológiák élvonalának vállalatokra szabott alkalmazásával a Magyar Telekom jövőbiztossá teszi partnerei versenyképességét azzal, hogy kiszámíthatóvá és kontrollálhatóvá teszi a vállalatok jövőjét. Azaz hozzásegíti a cég vezetőit ahhoz, hogy felkészülten tudjanak navigálni az állandó változások között, és időben legyenek képesek meghozni a szükséges döntéseket.

A digitális korban a felkészültség alapvető dimenziója az előremutató, aktuális technológiák és a köréjük szerveződő szolgáltatások rugalmas alkalmazása. A Magyar Telekom üzleti ügyfelei átélhetik annak felszabadító érzését, hogy nemhogy aggódniuk nem kell IT-megoldásaik miatt, de azokat biztos kezekben tartva maximálisan ki tudják aknázni az azokban rejlő lehetőségeket.