Azure Stack HUB

⁣Egy olyan integrált rendszer, ami lehetővé teszi szervezetek számára a lokális adattárolást az országhatáron belül a Magyar Telekom adatközpontjára támaszkodva, közben az Azure nyilvános felhőjével való átjárhatóságot is biztosítva. A rendszer ezáltal ideális megoldást nyújt az érzékeny adatok és információk tárolására. Ez a felhőplatform lehetővé teszi a vállalkozások számára az informatikai infrastruktúra és alkalmazások helyi és hibrid üzembe helyezését, átvitelét és méretezését.

Termék leírás

A pénzügyi, egészségügyi és kormányzati iparágakban

gyakori probléma, hogy egyes adatkörök szabályozási és adatszuverenitási követelmények miatt az érzékeny adatok nem helyezhetők át nyilvános felhőbe. A Magyar Telekom Azure Stack Hub szolgáltatása ebben is segítséget tud nyújtani.

⁣ A szolgáltatás előnyei ⁣

 • Rugalmasan skálázható megoldás
 • Havidíjas szolgáltatásként való igénybevétel
 • Önkiszolgáló munkavégzés
 • Egyedi elemekből és image-ekből álló Marketplace lehetősége
 • IaaS mellett PaaS szolgáltatások elérhetősége
 • ⁣End-of-support termékek esetén 3 év ingyenes kiterjesztett támogatás

Mit tartalmaz a szolgáltatás?

 • Publikus Azure szolgáltatásokhoz hasonló megoldások lokális kiszolgálásban, cloud natív alkalmazások építéséhez és futtatásához
 • Klasszikus infrastruktúra-elemek, adatbázisok, alkalmazások, illetve vállalati igények alapján összeállított egyedi Azure piactér
 • Saját autonóm felhő futtatása, mellyel szabályozható a hozzáférés
 • Egységes DevOps szolgáltatások
 • ⁣Nyílt forráskódú technológiák széles körének használata

Partnerek

Microsoft, HPE

A szolgáltatás általános szerződéses feltételeiről itt olvashat részletesen.

Az Azure Stack HUB az Azure egyik kiegészítője, amellyel a Magyar Telekom adatparkjában válik lehetővé Azure szolgáltatások és saját alkalmazások futtatása, anélkül, hogy az adatok kikerülnének a publikus Azure-ba. A konzisztens felhőplatformnak köszönhetően a szervezetek a technológiai korlátozásokon alapuló üzleti döntések helyett magabiztosan hozhatnak technológiai döntéseket az üzleti követelmények alapján.

Miért érdemes az Azure Stack HUB-ot használni?

Az Azure gazdag platformot biztosít a fejlesztők számára modern alkalmazások készítéséhez, valamint az IT szakembereknek, hogy a vállalat erőforrásait megfelelő környezetben működtessék. Egyes esetekben azonban olyan akadályok merülnek fel, mint a késleltetés, a szabályozás, vagy megbízhatatlan elérés, ami szükségessé teszi egy közeli (szinte lokális) megoldás létét. Az Azure és az Azure Stack HUB ezen problémákra is nyújt új hibridfelhő-használati megoldást az ügyfelek számára.

Az  Azure Stack HUB a publikus Azure-hoz hasonló menedzsment megoldásokat kínál, illetve lehetőséget biztosít az Azure-ból már ismerős erőforrások igénybevételére. 

A Magyarországon belüli elhelyezkedés miatt kis késleltetéssel elérhető környezet nyújtja mindazon szolgáltatásokat, amikkel a költségek csökkenthetők pl.: gépek átméretezése egyszerűen, üzemen kívüli leállítás és indítás, valamint skálázódás az igényekhez.

Az alkalmazások terén is biztosítható rajta az újabb technológiák támogatása, pl konténerizáció támogatása, valamint támogatja a gyors alkalmazásfejlesztést és az IaC megoldásokat.

Az IT szakemberek gyorsan és kényelmesen hozhatnak létre új erőforrásokat fejlesztői, teszt és éles környezetek számára hardverberuházások nélkül.

Partnerek

Microsoft, HPE

A szolgáltatás általános szerződéses feltételeiről itt olvashat részletesen.

Demo

Virtual machines
Virtual machine
Disk
hozzáad
Storage
Storage
Storage
Network
Network
hozzáad

A virtuális környezet kialakításához a fenti három komponensből választhat. A virtual machine kötelező elem, a szolgáltatás alapját jelenti. A hozzá kapcsolható menedzselt tárterületeket (storage) a virtuális gép konfigurálásakor lehet megadni. Illetve hozzáadhat egyéb BLOB típusú tárolókat valamit publikus hálózati elérést.