⁣Instant Data Center - Virtuális adatközponti szolgáltatás

⁣Az Instant Data Center (továbbiakban Instant DC) szolgáltatás keretein belül a Magyar Telekom felhő alapú rendszeréből virtuális gépeket, tároló kapacitást és mentési megoldást nyújtunk havidíjas szolgáltatásként, beruházásmentesen.

Termék leírás

Az Instant DC virtuális szerver szolgáltatást Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb és legbiztonságosabb felhő alapú adatközpontjából, a Magyar Telekom Cloud & Data Centerből biztosítjuk, mely egyedülálló üzembiztonságot nyújt. A szolgáltatás részeként a Magyar Telekom úgynevezett virtuális adatközponti kapacitást is rendelkezésre bocsát szükség esetén.

⁣Az instantDC egy shared virtuális adatközpont, melynek keretén belül az erőforrások allokációjáról (az erőforráskészlet virtuális gépek közötti szétosztásáról) szabadon lehet rendelkezni. Az erőforrások rendelkezésre állásának kikényszerítéséről a Magyar Telekom Cloud platformja gondoskodik. Az erőforrások kiosztására, illetve a virtuális gépek létrehozására, konfigurálására és indítására célfelületet is biztosítunk.

⁣Mik az Instant Data Center virtuális szerver bérlés legfőbb előnyei?

Rugalmas

⁣Az igénybevett erőforrás mennyisége dinamikusan változtatható. A virtuális szerverek közötti erőforrás felosztásáról az ügyféloldali szakemberek dönthetnek a mindenkori igényeknek megfelelően.

⁣Az instantDC esetében mindig az az alkalmazás kapja meg a legtöbb erőforrást, amelynek arra a legnagyobb szüksége van.

Megbízható

⁣A minden elemében redundáns infrastruktúra kiemelkedően magas, 99,9%-os rendelkezésre állást biztosít.

⁣Az infrastruktúra a Magyar Telekom regionális szinten egyedülálló méretű budapesti Adatközpontjában található, és messzemenőkig garantálja a fizikai biztonságot.

Beruházás nélkül elérhető

⁣Az infrastruktúra-szolgáltatások beruházás nélkül, havidíjas konstrukcióban, szinte azonnal igénybe vehetők.

⁣A költségek OPEX-ként jelentkeznek, ami a jelen gazdasági helyzetben sok esetben jóval kedvezőbb az Ügyfelek számára.

Garantált szakértelem

⁣Az infrastruktúra üzemeltetését vagy akár az Ügyfél rendszereit – az Ügyféllel egyeztetett szintig – a Magyar Telekom mérnökcsapata végzi, több évtizedes tapasztalatra építve.

További információ 

⁣A virtuális szerverek kialakítása

⁣A virtuális szerverek redundáns infrastruktúrán kerülnek kialakításra, az adattartalom pedig központi adattárolón kerül elhelyezésre. Ezen virtualizált környezet kialakítása N+1 redundáns, azaz

⁣egy fizikai hardverelem meghibásodása esetén a szolgáltatás automatikusan működik tovább egy másik, megfelelően működő hardvereszközön.

⁣A virtualizációt VMWare megoldással biztosítjuk, mely méltán piacvezető ezen a területen. A compute kapacitást HPE pengeszerverek biztosítják, az adattárolást magas megbízhatóságú IBM storage szolgáltatja.

A teljes infrastruktúra georedundáns⁣, az Ön igényén és döntésén múlik, hogy a virtuális gépek vagy virtuális adatközpont is georedundáns legyen-e.A mentést enterprise szintű mentési szoftverrel D2D2T megoldással, az adatmegőrzési elvárásoknak megfelelően biztosítjuk. Akár arra is van lehetőség, hogy bár a VM/vDC nem georedundáns, a mentéseket a másik site-on is eltároljuk.

A Cloud platform (hardver- és virtualizációs réteg) üzemeltetését a Magyar Telekom szakemberei biztosítják⁣, ugyanakkor az alapinfrastruktúrán felüli összetevők üzemeltetését, az operációs rendszereket, az adatbázisok és az egyéb alkalmazásokat alapvetően az Ön szakemberei üzemeltetik (igény esetén, az alapinfrastruktúrán felüli üzemeltetési szolgáltatások biztosításában is segítséget nyújtanak a Magyar Telekom szakemberei).

⁣Ez a gyakorlatban egy olyan erőforráskészletet eredményez, amely memóriát (RAM), meghatározott mennyiségű feldolgozási kapacitást (amely vCPU-k számával és a Cloud platform által allokált órajelek mennyiségével is kifejezhető) és adattárolási kapacitást foglal magába.

⁣Biztonságos elérés

⁣Az infrastruktúra részét képezi redundáns LAN, tűzfalak és az internet kapcsolat, amely segítségével biztosítjuk az itt futtatott rendszerek biztonságos elérését.

⁣A Cloud platformban az egyes ügyfelek hálózata, virtuális gépei más ügyfelektől teljesen szeparált, nem átjárható.

Tárolási feltételek

⁣A virtuális adatközpontban az Adattartalom az Ön tulajdonjogát és felelősségét képezi. A megrendelőnk szabadon telepítheti saját, jogtiszta szoftvereit, alkalmazásait a biztosított virtuális szerverekre. Minden így telepítésre vagy feltöltésre kerülő szoftver Adattartalomnak minősül. Az Ön felelőssége biztosítani, hogy rendelkezzen megfelelő licenszekkel, felhatalmazással, jogokkal a szoftverek hozzáadására, telepítésére, feltöltésére és tárolására.

⁣A Magyar Telekom Microsoft partner, így lehetőség van Microsoft licencek havidíjas konstrukcióban történő igénybevételére.

Szolgáltatási környezet

⁣A Magyar Telekom cégcsoport adatparkjai 2 helyszínen, Budapesten és Budaörsön találhatóak:

⁣- Magyar Telekom Cloud és DataCenter – 1087 Budapest, Asztalos Sándor u. 13.

⁣- Magyar Telekom Platform Budaörs – 2040 Budaörs, Ipartelep utca 13-15.

Biztosított fizikai környezet

A szervertermekben biztosítjuk az üzembiztos működéshez szükséges fizikai környezetet:

  • szünetmentes áramellátást (A/B tápkör),
  • klimatizált környezetet,
  • tűzvédelmi berendezést,
  • fizikai biztonsági rendszert,
  • ⁣nagy sebességű, tartalékolt belföldi és külföldi internet-gerinchálózati hozzáférést, amely a korszerű internetes alkalmazások futtatásához szükséges.

Egyéb szolgáltatások

⁣24/7 szolgáltatás felügyelet, monitorozás, ügyfélszolgálat mellett, az instantServer kiegészítő szolgáltatásra 99,9%-os rendelkezésre állást vállal a Magyar Telekom, amely nem tartalmazza az előre tervezett és 15 nappal korábban az ügyfeleknek bejelentett karbantartás miatti üzemszüneteket.

Partnerek

Szerverek: HPE pengeszerverek

⁣A HPE a világ egyik legnagyobb technológiai vállalata, többek között szerverek, adattárolók, hálózati eszközök fejlesztése és biztosítása tevékenységének kulcsfontosságú része.

⁣Pengeszerver megoldásait a kezdetektől kezdve használjuk, nagy denzitás, korszerű, központosított management lehetősége miatt.

Storage: IBM FlashSystem

⁣Az IBM története egészen 1924-ig nyúlik vissza, már ekkor is tevékenységének egyik fontos része volt az adatfeldolgozás. A storage eszközök területén évtizedes újító és fejlesztő szerepet tölt be, ezért választottuk mi is az IBM-et.

⁣Eszközeik mindig a legújabb, de megbízható technológiát használják, ezért az első számú storage szállítónk.

Hálózat: Cisco

⁣A Cisco a Magyar Telekom elődcégeinek is kiemelkedő partnere volt hálózati eszközök területén, evidencia volt, hogy a Cloud platform LAN, WAN, FW eszközeit is Cisco portfóliójából válasszuk ki.További információ 

Demo