Információ a veszélyhelyzettel kapcsolatos változásokról
Üzleteink nyitva tartásáról, a meghosszabbított ingyenes helyhez kötött internetszolgáltatásról, és az évenkénti Domino adategyeztetésről részletesen itt tájékozódhatsz. Online megrendelésedet továbbra is kényelmesen le tudod adni, a kiszállítás folyamatos, nincsenek fennakadások.
Információ a veszélyhelyzettel kapcsolatos változásokról
Üzleteink nyitva tartásáról, a meghosszabbított ingyenes helyhez kötött internetszolgáltatásról, és az évenkénti Domino adategyeztetésről részletesen itt tájékozódhatsz. Online megrendelésedet továbbra is kényelmesen le tudod adni, a kiszállítás folyamatos, nincsenek fennakadások..
 
mennyire_gyors_header_v2
bg_spedo_300_v2_nyilas.png

Letöltés

Kínált legnagyobb sávszélesség

300 Mbit/s

Feltöltés

Kínált legnagyobb sávszélesség

50 Mbit/s

Garantált letöltési és feltöltési sebesség az esetek 100%-ában:

0 Mbit/s

Mit kell tudni az internetezési sebességről?

Mit jelent a "kínált legnagyobb sávszélesség"?

A "kínált legnagyobb sávszélesség" a mobilinternet-csomaggal elérhető le- illetve feltöltési sebességek elméleti felső határát jelöli. A mindennapi használat során ezeknél az értékeknél alacsonyabb sebességeket tapasztalhat, mivel a "kínált legnagyobb sávszélesség" jellemzően egy adott technológia elméleti maximum értéke.

Mit jelent a "garantált letöltési sebesség"?

A fent feltüntetett garantált le- és feltöltési sebesség az esetek 100%-ában 0 Mbit/s az adott előfizetői hozzáférési ponton. Azonban a Telekom az esetek 80%-ában elérhető letöltési sebességet is vállal, ez csomagonként eltérő lehet, 4G esetén pl. letöltéskor 2 Mbit/s.

Lefedettségi térképek

Mi határozza meg a használat során tapasztalt letöltési sebességet?

Mobilinternet-díjcsomag
Az egyik legfontosabb, hogy a mobilinternet vagy adatforgalmat is tartalmazó hang díjcsomag esetén mekkora a kínált le- és feltöltési sávszélesség. Amennyiben az internet sebessége a használat során fontos, érdemes olyan csomagot választanod, amelyben magasabbak ezek az értékek. A csomaghoz tartozó kínált sávszélesség a maximum elméleti érték, ennél biztosan nem lehet nagyobb a le- vagy feltöltés sebessége.

Készülék
Szintén lényeges, hogy milyen eszközt vásárolsz, legyen szó notebookhoz szükséges modemről (stick), táblagépről vagy akár mobiltelefonról. Érdemes olyan eszközt választanod, amely a lehető legnagyobb sebességre képes, így később a megfelelő díjcsomagok közötti váltással növelheti az internetezés sebességét. Ha olyan eszközt vásárolsz, amely már eleve csak alacsonyabb sávszélességre alkalmas, később, ha igényed lenne a gyorsabb netre, az eszközt is cserélned kell. Főként 2 éves, az előfizetésre vállalt hűség esetén célszerű egy jobb telefont, tabletet vagy modemet választanod, így az hosszabb távon is megfelelhet elvárásaidnak. Fontos, hogy csak a Telekomnál vásárolt készülékek esetén tudjuk garantálni a teljes 4G élményt. Amennyiben pl. olyan telefont veszel máshol, amely nem ismeri az általunk használt frekvenciák mindegyikét, az országban sok helyen nem tudod majd használni a 4G-hálózatot. Olyan helyen sem tudsz csatlakozni, ahol amúgy van 4G, csak más frekvencián, mint amit a mobilod ismer.

Hálózat 
A használat során a tapasztalt le- és feltöltési sebesség függ attól is, éppen melyik hálózatot használod, azaz 3G-t, 3G/HSPA-t vagy 4G/LTE-t. Amennyiben egyik szélessávú hálózat sem elérhető az adott helyen, akkor a kisebb sebességű EDGE vagy GPRS adatforgalom érhető el. A legtöbb készüléken valamilyen formában nyomon követheted a hálózat típusát, mobilkészüléken pl. a 3G, 4G felirat segíthet a tájékozódásban, és mutatja meg, ha szélessávú hálózatot használ.

Használat körülményei 
A le- és feltöltési sebesség függ attól is, hogy az adott helyen mennyien veszik igénybe a mobilinternetet, milyen intenzív a hálózat terhelése (pl. koncertek helyszíne), vannak-e zavaró tényezők, pl. vastag betonfalak vagy pincehelyiség, mennyire ingadozik a térerő. Számos olyan körülmény lehet, amely adott időszakban vagy helyen akár csak átmenetileg is befolyásolja a szolgáltatás minőségét (pl. időjárás).

A fenti tényezők együttesen határozzák meg az adott helyszínen és időben, az adott készülékkel és díjcsomaggal tapasztalt le- és feltöltési sebességet.