lefedettségi Térkép

Fedezd fel a 4G mobilinternet világát térképes keresőnkkel!

Mostantól egyszerűen és könnyen megnézheted egy-egy általad kiválasztott hely lefedettségi adatait. Folyamatosan frissülő térképünk segítségével tájékozódhatsz a hálózati technológiának megfelelő lefedettségről.

Elindítottuk 5G szolgáltatásunkat!

Az 5G a jövő hálózata, amely átalakítja az életünket.

A térképen a jobb alsó sarokban választhatod ki, hogy 2G, 3G, 3G/HSPA , 4G/LTE vagy 5G lefedettségre vagy kíváncsi. A kereső annál pontosabb adatot ad vissza, minél pontosabban írod be a címet. A térképen található +/- gombok segítségével nagyítható és kicsinyíthető a kép.


A 4G alapú adatszolgáltatás igénybe vételéhez az alábbiakra van szükség:

  • Telekom által használt sávokat támogató, aktuálisan érvényben lévő szabványoknak megfelelő 4G-képes eszköz,
  • 4G-képes havi vagy időszaki díjas díjcsomag1

A 2015. március előtt értékesített Domino SIM-kártyák nem alkalmasak a 4G hálózat elérésére, ezért SIM-kártya cserére van szükség a használathoz.

Légy a tettek embere a Tettek hálózatán! Ismerd meg hálózatunkat és a benne rejlő lehetőségeket!

 

Válassz 4G-képes készülékeink közül!

Telefonok havi díjas előfizetéssel

Telefonok feltöltőkártyás előfizetéssel

Tabletek

Laptopok 4G-képes modemmel


A Magyar Telekom a 4G lefedettséget több frekvencia sávon biztosítja. Ezek a 800, 1800 és 2600 MHz-es sávok. Mindhárom frekvenciasáv esetében a hálózaton elérhető kínált sebesség 300 Mbit/s. A lefedett területeken eltér, hogy mely sávokon érhető el szolgáltatás. Törekszünk arra, hogy ügyfeleink számára mindenhol a lehető legjobb minőségű és megfelelő kapacitású hálózatot építsük ki, ezért a településeken a lakosság száma alapján megfelelő számú bázisállomást telepítünk és a műszakilag legcélszerűbb frekvenciákat alkalmazzuk. Általában a sűrűbben lakott, nagyobb lélekszámú településeket az 1800-as és 2600-as sávval szolgáljuk ki. A kisebb települések és a települések közti területek, közutak lefedése a 800-as 4G sávon valósul meg.

Fontos tudnivaló a 4G-képes eszközökről

Az 4G technológia globálisan több frekvenciasávon is elérhető. Régiónként (Európa, Észak-Amerika, Távol- Kelet stb.) eltér, hogy milyen sávokat használnak 4G szolgáltatásra. Egyes, más régiók számára gyártott készülékek nem támogatják az Európában, illetve Magyarországon használt sávokat.

Ezért telefon vásárlás előtt érdemes meggyőződni arról, hogy a kiszemelt készülék támogatja-e a Magyar Telekom és általában az európai operátorok által jellemzően használt 800, 1800 és 2600 MHz-es sávokat. A Magyar Telekom kizárólag a hálózatában használt összes frekvenciát támogató készülékeket forgalmaz. Egyéb forrásból vásárolt készülékek esetében célszerű a fenti 4G sávok támogatását ellenőrizni. Több olyan kevésbé ismert márkájú készülék is létezik, amik nem szerepelnek ilyen készülék-adatbázisokban, ezek megvásárlása előtt érdemes ügyfélszolgálatunk segítségét kérni.

4G-képes mobiltelefonok

LTE = Long Term Evolution (hosszú távú fejlődés)

Az új, 4. generációs mobilhálózat számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amellyel az ügyfelek gyorsabb és még több lehetőséget kínáló mobilinternet-szolgáltatást vehetnek igénybe:

  • a kínált letöltési sebesség: 300 Mbit/s; kínált feltöltési sebesség: 50 Mbit/s (a le- és feltöltési sebesség a díjcsomagtól és a lefedettségtől is függ),
  • a lefedettségi területen az esetek 80%-ában véletlenszerűen mérve tapasztalható garantált letöltési sebesség: 2000 kbit/s; garantált feltöltési sebesség: 500 kbit/s,2
  • kisebb késleltetési idő,
  • nagyobb kapacitás, amely segítségével a 2G és 3G hálózattal összehasonlítva több felhasználó szolgálható ki egyszerre, nagyobb le- és feltöltési sebességgel,
  • rugalmas sávszélesség-használat: a rendszer a felhasználók számának függvényében osztja ki az elemi erőforrás blokkokat,
  • IP alapú technológia.

Amennyiben további kérdésed van a lefedettségről és a mobilinternet használata során tapasztalt letöltési sebességről, kattints a részletekért!

Nézd meg hol érhető el NB IoT szolgáltatásunk!

A Magyar Telekom Nyrt NarrowBand IoT szolgáltatásának területi elérhetősége ebben a dokumentumban tekinthető meg.

Kültéri lefedettség:

Az LTE-alapú mobilinternet szolgáltatás esetén a 13/2011. (XII. 27.) NMHH rendelet szerint meghatározott garantált sebesség a szolgáltatási területen belül az esetek 100%-ában 0 Mbit/s letöltés, illetve 0 Mbit/s feltöltés irányban. Az egységes definíciók* szerint megadott szolgáltatási területre vonatkoztatva az esetek 80%-ában az LTE-alapú mobilinternet szolgáltatással elérhető sebesség legalább 2,00 Mbit/s (letöltés), illetve 0,50 Mbit/s (feltöltés). A megadott területen a mobilinternet szolgáltatás kültérben és bizonyos esetekben ezen a területen belül az épületekben is igénybe vehető. A megadott területen LTE-WLAN routerrel és antennával az épületen belüli használat lehetősége biztosítottá válhat.

A 3G/HSPA-alapú mobilinternet szolgáltatás esetén a 13/2011. (XII. 27.) NMHH rendelet szerint meghatározott garantált sebesség a szolgáltatási területen belül az esetek 100%-ában 0 Mbps letöltés-, illetve 0 Mbps feltöltés irányban. Az egységesített definiciók* szerint megadott szolgáltatási területre vonatkoztatva az esetek 80%-ában a 3G/HSPA-alapú mobilinternet szolgáltatással elérhető sebesség legalább 2,00 Mbps (letöltés), illetve 0,50 Mbps (feltöltés). A megadott területen a szolgáltatás kültérben és bizonyos esetekben ezen területen belül az épületekben is igénybe vehető.

A 3G-alapú mobilinternet szolgáltatás esetén a 13/2011. (XII. 27.) NMHH rendelet szerint meghatározott garantált sebesség a szolgáltatási területen belül az esetek 100%-ában 0 Mbps letöltés, illetve 0 Mbps feltöltés irányban. Az egységesített definiciók* szerint megadott szolgáltatási területre vonatkoztatva az esetek 80%-ában a 3G- alapú mobilinternet szolgáltatással elérhető sebesség legalább 0,50 Mbps (letöltés), illetve 0,10 Mbps (feltöltés). A megadott területen a mobilinternet szolgáltatás kültérben és bizonyos esetekben ezen területen belül az épületekben is igénybe vehető.

A GPRS-alapú mobilinternet szolgáltatás esetén a 13/2011. (XII. 27.) NMHH rendelet szerint meghatározott garantált sebesség a szolgáltatási területen belül az esetek 100%-ában 0 Mbps letöltés, illetve 0 Mbps feltöltés irányban. Az egységesített definiciók* szerint megadott szolgáltatási területre vonatkoztatva az esetek 80%-ában a GPRS alapú mobilinternet szolgáltatással elérhető sebesség legalább 0,03 Mbps (letöltés), illetve 0,008 Mbps (feltöltés). A megadott területen a mobilinternet szolgáltatás kültérben és bizonyos esetekben ezen területen belül az épületekben is igénybe vehető.

*A „Mobil Internet Fórum MATRIX tervezet V14” (2008.12.11.) dokumentumban rögzített, a mobilszolgáltatók által elfogadott definíció.

1) További információ a 4G képességről az Általános szerződési feltételekben.

2) A lefedettségi terület egészére garantált sebesség 0/0 Mbit/s minden adathálózatunkra.