Gyerekzár szolgáltatás

  • Óvd gyermekeidet a mobilon keresztül elérhető káros tartalmaktól
  • Korlátozhatod a Telekomtól letölthető felnőtt tartalmakat

A Gyerekzár szolgáltatás minden magyarországi Telekom mobilszolgáltatás-előfizető számára díjmentesen igénybevehető. A szolgáltatás be- és kikapcsolásához az öt számjegyű jelszó megadása szükséges, mely a következő ügyfélszolgálti csatornákon keresztül igényelhető:

ico_internet_84.svg

Rendeld meg online!

belépés
ico_szemelyes_ugyintezes_84.svg

Rendeld meg személyesen!

üzletkereső
ico_telefon_84.svg

Rendeld meg telefonon!

Elérhetőségek

Egyre több olyan tartalom és ajánlat érhető el mobiltelefonon keresztül is – játékon, képeken és videókon át, egészen a chatszobák és a blogok világáig – ahol a hasznos, érdekes, szórakoztató szolgáltatások között a kiskorú felhasználók olyan tartalmakkal is találkozhatnak, melyektől meg szeretnénk óvni őket.

Fontos tudni tehát, hogy a mobiltelefonok számos veszélyt is jelenthetnek gyermek felhasználóik számára, éppen ezért fontos, hogy a megfelelő, tudatos mobiltelefon használat alapvető szabályaival a Telekom mobilszolgáltatás-előfizetői is tisztában legyenek.

Egyre nagyobb jelentőséget kapnak azok a mobiltelefonra kifejlesztett megoldások, szolgáltatások, melyek célja a figyelemfelhívás a mobiltelefon használatban rejlő veszélyekre, segítséget nyújtva ezen helyzetek elkerülésére, kockázatuk csökkentésére.

Ehhez kíván a Magyar Telekom is segítséget nyújtani a Telekom mobilszolgáltatáselőfizetők számára kifejlesztett, 2009. február 1-én bevezetett Gyerekzár szolgáltatásával.

A Gyerekzár szolgáltatás egy eszköz a szülő kezében, hogy gyermekét megóvhassa a mobiltelefonon keresztül elérhető káros tartalmaktól, anélkül, hogy a telefon által elérhető információs, szórakoztató szolgáltatásokat teljesen korlátozni kellene.

Havi díj

  • havidíjmentes

Mi az a Gyerekzár szolgáltatás?

Mire nyújt megoldást a Gyerekzár szolgáltatás?

A Gyerekzár szolgáltatás igénybevételével az előfizető kártyáján minden olyan, a Telekom márkanév alatt megrendelhető, megvásárolható és letölthető felnőtt tartalom szolgáltatás tiltásra vagy korlátozásra kerül, ami kiskorúakra nézve káros hatással lehet, ezáltal felnőtt tartalomnak minősül. A tiltás tehát vonatkozik minden olyan mobiltelefonon keresztül igénybevehető vagy hasznosítható, felnőtt tartalom szolgáltatásra, amit Magyar Telekom, illetve a vele szerződéses kapcsolatban álló Harmadik Felek közösen nyújtanak Telekom mobilszolgáltatás-előfizetők részére.

A Gyerekzár szolgáltatással rendelkező Telekom mobilszolgáltatás-ügyfelek a következő korlátozásokkal használhatják az alábbi Telekom mobilszolgáltatásokat:

  • WAP-os és mobilinternetes szolgáltatások: a Gyerekzár szolgáltatás tiltja a hozzáférést minden, az Origo mobilportálon megjelenített, értékesített/továbbértékesített mobiltelefonon keresztül igénybe vehető felnőtt tartalmakhoz.
  • Emelt díjas szolgáltatások: a Gyerekzár szolgáltatás tiltja a hozzáférést minden 90-nel kezdődő hívószámra indított emelt díjas SMS, MMS vagy hang szolgáltatáshoz, valamint minden 90-nel kezdődő emelt díjas számról fogadott szolgáltatáshoz.1

Mire nem nyújt megoldást a Gyerekzár szolgáltatás?

  • A Gyerekzár szolgáltatás nem nyújt korlátozást azokra a publikus internetes tartalmakra, melyekre a Magyar Telekomnak nincs ráhatása mert vele szerződésben nem álló tartalomszolgáltatók oldalain érhető el.

További tippek, tanácsok szülőknek és gyermekeik számára

A Gyerekzár szolgáltatással kapcsolatos kérdéseidet, észrevételeidet küldd el e-mailben a gyerekzar@telekom.hu e-mail címre

A nyílt internet számos veszélyt rejtegethet a gyermekek számára. A leggyakoribbakat megpróbáltuk a teljesség igénye nélkül összegyűjteni, és hasznos tanácsokkal szolgálni a kockázatuk csökkentésére: