2022. június 30-ig folyamatosan lekapcsoljuk 3G hálózatunkat! Érdemes ellenőrizned telefonod beállításait, SIM-kártyádat és készüléked képességeit! Itt találsz részleteket!
2022. június 30-ig folyamatosan lekapcsoljuk 3G hálózatunkat! Érdemes ellenőrizned telefonod beállításait, SIM-kártyádat és készüléked képességeit! Itt találsz részleteket!

GYAKORI KÉRDÉSEK

Ismeretlen, külföldi előhívójú számról kerestek / kaptam SMS-t, de a szám felhívásakor nem szólt bele senki. Mi lehet ennek az oka?

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a különböző „furcsa” külföldi hívószámokról érkező rövid, megcsörrentő hívások és híváskérő SMS-ek (pl. a +234, +235), melyeknek csak az a célja, hogy visszahívást kezdeményezzenek, és hívás- valamint SMS-költséget generáljanak a hívó vagy az üzenetküldő félnek.

Felhívjuk figyelmedet az alábbiakra:

  • Az ilyen ismeretlen, külföldi számot sem itthonról, sem roaming helyzetben ne hívd vissza automatikusan, hanem mérlegeld, hogy vajon nem visszaélésről van-e szó! Ha a visszahívás mellett döntesz, javasoljuk, hogy tájékozódj a hívás és SMS-küldés díjáról, mert egy távoli országba indított nemzetközi hívás díja annyira magas lehet, hogy egy egészen rövid hívás is több száz forintba kerülhet.
  • Ha nem kezdeményezel visszahívást, akkor a nem fogadott hívások veszélytelenek, nem kerülnek pénzbe. SMS-fogadás esetén ugyanez a helyzet, az ilyen SMS-ek fogadása önmagában díjmentes.
  • Adataidat soha ne add meg ismeretlen címzettnek/feladónak!

A magyarországi, azaz belföldi hívásokat mindig a +36 előhívószámról lehet felismerni. Más ország előhívószámáról ide kattintva tájékozódhatsz egyszerűen.

További hasznos információkat itt olvashatsz a visszahívásos csalásokról, illetve ide kattintva tudhatod meg a mit kell tenned, ha csalást tapasztalsz.

Emellett ellátogathatsz a Telekom Fórum a Veszélyzóna topikjába, ahol megismerheted más ügyfelek tapasztalatait és természetesen magad is közzé teheted a történeted, segítve ezzel a közösség tagjait.

Utoljára frissítve: 2022. július 4.

Hasznos volt ez a válasz?

Ahhoz, hogy hasznosabb választ adhassunk, szívesen fogadjuk a részletesebb visszajelzést:

Köszönjük a visszajelzésed!