Vedd a kezedbe az otthoni internetedet!

4 hasznos Wi-Fi beállítás

A Telekom alkalmazás segítségével egyszerűen kezedbe veheted az otthoni interneted irányítását és tudatosan figyelhetsz a digitális egyensúlyra is. Pár gombnyomással megoszthatod a Wi-Fi hozzáférést másokkal, egyesével kezelheted a csatlakozó eszközöket és akár szabályozhatod a gyerekek képernyőidejét is. 

Wi-Fi név és jelszó megváltoztatása

Először is töltsd le a Telekom alkalmazást, ha még nincs a telefonodon és add az otthoni internet előfizetésedet. Az internet szolgáltatásodon belül a „További beállítások” menüpontban módosíthatod a Wi-Fi hálózatod nevét és jelszavát.

Tipp: Ha az új Wi-Fi hálózatnak pontosan ugyanazt a nevet és jelszót állítod be, mint a korábbi hálózatnak, akkor az okoseszközök automatikusan fel tudnak majd csatlakozni, amivel időt spórolhatsz.

Ha haladó felhasználóként további beállítások érdekelnek, akkor írd be a böngésződbe a Telekom Home Boxra ragasztott matricán szereplő linket.

Wi-Fi egyszerű megosztása

Nyomj rá a Wi-Fi hálózatod neve melletti megosztás gombra. Az alkalmazásban megjelent QR kódot egy másik eszköz kamerájával beolvasva könnyedén csatlakozhat a hálózatodra, így vendégeidnek nem kell bonyolult jelszavak begépelésével fáradnia.

Csatlakozó eszközök kezelése és korlátozása 

A Telekom alkalmazásban a csatlakoztatott eszközök kezelése menüpontban láthatod az otthoni hálózatodra csatlakozó eszközöket és el is nevezheted őket (pl. Gergő laptopja, Nappali TV, Apa telefonja). Így látható, ha esetleg nem kívánt eszköz csatlakozott fel a hálózatra, amit azonnal blokkolni is tudsz.

Ez a beállítás szülőként is segítségedre lehet, hiszen szükség esetén egy időre ki- és bekapcsolhatod az internetelérést gyermeked eszközén.

Idősávok beállítása

Az idősávok menüpontban az otthoni internetelérés előre ütemezetten is blokkolhatod és feloldhatod az eszközökön. Például minden este 7-8-ig kikapcsolhatod az internet elérését gyermekeid telefonján, hogy a család nyugodtan tudjon együtt vacsorázni vagy az beütemezheted a lefekvési időt is.

A Telekom Home Box modelleken az alábbiak szerint érhetőek el a beállítások.

A táblázatban nem jelölt Telekom Home Box eszközökön jelenleg nem érhetőek el a felsorolt funkciók.