Befektetői közlemények

A Magyar Telekom saját részvényeket ad át az MRP Szervezet részére

Budapest, 2016. augusztus 23. 15:00

Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB, a továbbiakban a “Társaság”), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy 2016. augusztus 23-án 1.533.636 darab saját részvényt adott át a megalapított munkavállalói résztulajdonosi program szervezet (MRP Szervezet) részére. A tranzakciót követően a Társaság tulajdonában lévő Magyar Telekom saját részvények állománya 77.335 darabra csökkent.

A Magyar Telekom Nyrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. munkavállalóinak döntő többsége Magyar Telekom részvényekhez jut. A részvényjuttatás feltétele, hogy a Társaság a 2016. december 31-én végződő évre vonatkozó tényleges MT-Magyarország szegmens működési Free Cash Flow-ja (oFCF) meghaladja a 2015. december 31-én végződő évre vonatkozó megfelelő mutatóját.

Miután az Igazgatóság 2017 februárjában megerősíti, hogy az MT-Magyarország szegmens oFCF-je javult, az MRP Szervezet várhatóan 2017 áprilisában juttatja a részvényeket 6 786 munkavállalónak, amelynek keretében egy részvételre jogosult 226 darab részvényt fog kapni.

 

Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2015. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 71,2 kB)