Digitális Híd

A Magyar Telekom Digitális Híd kezdeményezésének célja, hogy megismertessük az információs és kommunikációs technológia eredményeit és lehetőségeit azokon a területeken, ahol a digitális különbség jelen van, és idővel szakadékká mélyülhet.

Digitális megosztottságnak nevezzük korunk társadalmában kialakult azon információs lehetőség-különbséget, mely az informatikai lehetőségekhez (területi elhelyezkedés, szociális vagy egyéb szempont miatt) különféleképpen hozzáférő rétegek között alakul ki. A Magyar Telekom, a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kötelezettségvállalásával összhangban, törekszik az információs és kommunikációs technológia elterjedésében rejlő negatív következmények leküzdésére, és a pozitív hatások elősegítésére. Korunk gazdasági fejlődéséhez elengedhetetlen az információs és kommunikációs technológiához történő hozzáférés. A társadalmi élet kulcsa, a kommunikáció átformálódása pedig elengedhetetlenné teszi az új technológiák, lehetőségek megismerését. A jobb kommunikációs lehetőségekkel tehát az egyének összekapcsolását, a társadalom összekovácsolását tesszük lehetővé.

Digitális Híd Kistelepüléseken

A digitális megosztottság leküzdésére hozta létre társaságunk 2004-ben Digitális Híd Kistelepüléseken programját, melynek célja, hogy minél többeknek bemutassuk az információs és kommunikációs technológia eredményeit és lehetőségeit azokon a területeken, ahol a digitális különbség jelen van. A program fő fókuszpontjai a kistelepülések, ahol az információs és kommunikációs felzárkózás elősegítheti a helyi és regionális fejlődést. Célja az elmaradott, alacsony lélekszámú települések lakóinak megismertetése az internettel és az infokommunikáció kínálta, a mindennapokat segítő lehetőségekkel. A program iránt érdeklődőket Magyar Telekomos önkéntesek segítik személyre szabott tanácsadással az egyes helyszíneken.

Digitális Híd Fest

A Digitális Híd kistelepüléseken program 2009-ben újabb elemmel egészült ki. A Digitális Híd Fest rendezvények során a Magyar Telekom önkéntesei az internet használatára tanítják a települések lakosait, ezzel is elősegítve a digitális felzárkózást. Különleges programelemként Novák Péter a helyi érdeklődők között tart tehetségkutató versenyt, ahol a legjobban szereplők bemutatkozási lehetőséget és az interneten való megjelenést nyerhetnek.

A Digitális Híd Fest egyúttal közösségteremtő szereppel is bír, hiszen vagy helyi program keretében rendezzük meg, vagy saját eseményt hozunk létre – ezzel is lehetőséget teremtve a közösségeknek arra, hogy találkozzanak és közös élménnyel gazdagodjanak.

Kapcsolódó dokumentumok

Helyszínek

2011_D8pr_120329
2010_D8pr_120329
MO-teljes--primer2009_100105
MO-teljes--primer2008_100105
Digitalis_hid_2007_081002.jpg
Digitalis_hid_2006_081002.jpg
Digitalis_hid_2005_081002.jpg
Digitalis_hid_2004_081002.jpg
2004-2011_D8pr_120329