XVII. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetés, 2016

A Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetéseket azért szervezi meg társaságunk már évek óta, hogy a Telekomot érintő fenntarthatósági kérdéseket megvitassa a társadalmi, tudományos, kormányzati és partner szervezetek képviselőivel.

Hagyományosan (1997 óta) minden évben megrendezzük azt a Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetést (2007 előtt Környezetvédelmi Kerekasztal-beszélgetés), amelyet többnyire a hazai kormányzati és társadalmi szervezetek, tudományos intézmények, leányvállalatok képviselőinek részvételével tartunk. A beszélgetés célja nyílt párbeszéd folytatása annak érdekében, hogy megismerjük a társaságunk felé irányuló elvárásokat, megvitassuk a felmerülő problémákat, megfelelő hátteret biztosítsunk az együttgondolkodásra és a fenntartható jövő építésében való együttműködésre, valamint bemutassuk a fenntarthatósági eredményeinket és céljainkat. A tizenhetedik alkalommal, 2016. június 10-én a Magyar Telekom Tölösi Konferenciatermében megrendezett Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetés keretében kiosztásra kerültek a Telekom által alapított DELFIN Díjak. A díjra bármely Magyarországon működő vállalkozás pályázhatott.

A rendezvényt Somorjai Éva, a Magyar Telekom Humán Erőforrás Vezérigazgató-helyettese nyitotta meg köszöntő szavaival. A program első felében Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom Vállalati Fenntarthatósági Központ vezetője ismertette a vállalat 3. fenntarthatósági stratégiájának (2011-2015) eredményeit, valamint bemutatta a 2016-2020 megvalósítandó, negyedik fenntarthatósági stratégia mérföldköveit, fő célkitűzéseit.

Az előadást követően Ürge-Vorsatz Diána, klímakutató, a Nobel-díjas IPCC alelnöke, valamint Till Attila, rendező, műsorvezető csatlakozott a XVII. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetéshez, melyet ebben az évben Galambos Péter moderált.

A rendezvény második felében átadtuk a DELFIN Díjakat.

A Delfin díj nyertesei 2016-ban

Az eseményről készült képeket a hello holnap! facebook oldalán tekintheted meg

A DELFIN Díj nyertesei 2016-ban:

  • Fenntartható innováció kategóriában magyar szabadalmi megoldásáért a szakmai zsűri díjazta az RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. Videokontroll elnevezésű szemestermény-szárítók felügyeletét ellátó rendszerét.
  • Innovatív megoldásáért, amivel egy új üzletet indított el, DELFIN Díjjal jutalmazta a zsűri a Házikó Farm Kft. munkásságát.
  • Tudatformálás pedig a Naplopó Kft. sokéves erőfeszítését és tevékenységét ismerte el a zsűri a DELFIN Díj odaítélésével.

A pályázat nyertesei átvehették Botos Péter üvegművész alkotását, nyereményük részeként lehetőségük nyílik 2-3 perces, a pályaművet bemutató film elkészítésére és online promóciójára, valamint 12 hónapra szóló Next Business Comfort M + 2GB mobilnettel, korlátlan böngészés és e-mail opcióval, valamint Office 365 Vállalati Prémium csomag. A 2016. évi DELFIN Díj pályázat nyertesei kiállítási lehetőséget kapnak a 9. Fenntarthatósági Napon 2016. szeptember 24-én az Akváriumban, valamint megkapták a DELFIN Díj 2016 használati jogát.

Kapcsolódó dokumentumok