MARUO hír- és dokumentum archívum

Korábbi tájékoztatók

A Magyar Telekom Nyrt. átengedési referenciaajánlat (MARUO) közzététele a PC/16593-31/2018. számú határozat alapján (2019. november 8.):

A Magyar Telekom tájékoztatja a Jogosult Szolgáltatókat, hogy 2019. december 1-től hatályba lép a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnökének PC/16593-31/2018. számú, a Magyar Telekom Nyrt. átengedési referenciaajánlat (MARUO) módosításának jóváhagyása tárgyában hozott határozata alapján módosításra került referenciaajánlat.

A módosított referenciaajánlat 2019. december 1. napján lép hatályba, azzal hogy az L2 regionális szintű nagykereskedelmi hozzáférési alapszolgáltatás rendelkezésre állásának véghatárideje a módosított referenciaajánlat hatálybalépését követő hatodik hónap első napja, azaz 2020. június 1. E naptól köteles a Magyar Telekom az L2 regionális szintű nagykereskedelmi hozzáférési alapszolgáltatás nyújtására, az L2 regionális szintű nagykereskedelmi hozzáférési alapszolgáltatás igénybevételére vonatkozó Igénybejelentés befogadására, illetve ettől a naptól kezdve köteles az L2 regionális szintű nagykereskedelmi hozzáférési alapszolgáltatásra vonatkozó információkhoz való hozzáférést az információs hozzáférési felületen keresztül a Jogosult Szolgáltatók számára biztosítani.

A Magyar Telekom köteles a módosításra került referenciaajánlatot a határozat kézhezvételét követő 5 napon belül, internetes oldalán nyilvánosságra hozni, melyet ezúton megtesz. A jóváhagyott referenciaajánlat az alábbi MARUO honlapon érhető el.

Új sávszélességű Országos Bitfolyam Hozzáférés (Kábelhálózat Környezetben) termék bevezetésének közzététele (2019. október 1.):

Új sávszélességű Országos Bitfolyam Hozzáférés (Kábelhálózat Környezetben) termék bevezetésének közzététele (2019. október 1.):A Magyar Telekom tájékoztatja a Jogosult Szolgáltatókat, hogy 2019. december 1-től - a Magyar Telekom új kiskereskedelmi szolgáltatása bevezetésével egy időben - új sávszélességű Országos Bitfolyam Hozzáférés (Kábelhálózat Környezetben) termék kerül bevezetésre HFC hozzáférési hálózaton az alábbi paraméterekkel:
Letöltési sebesség (kínált/garantált): 1000/100 Mbps; 
Feltöltés sebesség (kínált/garantált): 200/20 Mbps.
A szolgáltatás igénybevétele a Magyar Telekom HFC hozzáférési hálózattal lefedett JPE területén induláskor csak korlátozottan, az alábbi területekhez tartozó előfizetői hozzáférési pontok egy részén lesz elérhető. Tervezzük a képesség kiterjesztését a HFC hálózat többi területére is, melyet a Magyar Telekom elektronikus információs felületén tudnak Partnereink ellenőrizni.
Budapest III.kerület, Budapest XVII. kerület, Budapest XVIII. kerület és Budakalász
A HFC hálózaton már működő szolgáltatás esetében igényelt 1000M sávszélességre történő váltás során a meglévő előfizetői bekötőkábelek cseréjére lehet szükség, ami a helyszínen szerelési munkálatokkal jár. Kérjük a Jogosult Szolgáltatókat, hogy erről ügyfeleiket előzetesen szíveskedjenek tájékoztatni. Az új Országos Bitfolyam Hozzáférés (Kábelhálózat Környezetben) szolgáltatáshoz tartozó forgalom átadási pontot a MARUO 2. Melléklete tartalmazza.
A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges CPE paramétereit a MARUO 1 sz. függeléke tartalmazza.

Új sávszélességű Országos Bitfolyam Hozzáférés (Kábelhálózat Környezetben) termék bevezetésének közzététele (2019. július 1.):

A Magyar Telekom tájékoztatja a Jogosult Szolgáltatókat, hogy 2019. szeptember 2-tól  - a Magyar Telekom új kiskereskedelmi szolgáltatása bevezetésével egy időben - új sávszélességű Országos Bitfolyam Hozzáférés (Kábelhálózat Környezetben) termék kerül bevezetésre HFC hozzáférési hálózaton az alábbi paraméterekkel:
Letöltési sebesség (kínált/garantált): 1000/100 Mbps;
Feltöltés sebesség (kínált/garantált): 25/4 Mbps.
A szolgáltatás igénybevétele a Magyar Telekom HFC hozzáférési hálózattal lefedett JPE területén található előfizetői hozzáférési pontokon a MARUO-ban meghatározott feltételekkel lehetséges.
Az új Országos Bitfolyam Hozzáférés (Kábelhálózat Környezetben) szolgáltatáshoz tartozó forgalom átadási pontot a MARUO 2. Melléklete tartalmazza.
A szolgáltatás igénybevételéhez új CPE típus szükséges, melyek paramétereit a MARUO 1 sz. függeléke tartalmazza.
A Magyar Telekom tájékoztatja továbbá a Jogosult Szolgáltatókat, hogy a MARUO 1. sz függelékben az országos és közeli bitfolyam hozzáférés szolgáltatásokhoz alkalmazható előfizető oldali végberendezések listája jelen tájékoztatás közzétételével egyidejűleg további CPE típusokkal is bővült.

2019.05.09.

A MARUO 3. sz. melléklet VIII.6, IX.7, X.6 és XI. 6 pontjaiban és 7. sz. melléklet 8.3, 9.3, 10.3 és 11.3 pontjaiban szereplő, a hivatkozott pontok szerint eredetileg 2019. június 30-ig tartó átmeneti rendelkezés időszaka 2019. december 31-ig meghosszabbításra kerül, így ezen időpontig továbbra is lehetőséget biztosítunk Partnereink számára, hogy igény esetén az országos bitfolyam szolgáltatáshoz Telekom tulajdonú CPE-ket vegyenek igénybe. A CPE biztosítás egyéb feltételei (pl. hibakezelés, havi bérleti díj, visszagyűjtés) nem változnak.

Korábbi dokumentumok