Domino egyenlegfeltöltéssel való visszaélések

A Telekom sosem hív rejtett telefonszámról nyereményjátékkal kapcsolatos tájékoztatás miatt. Legyen mindig gyanús, ha úgy nyersz valahol, hogy nem is vettél részt promócióban vagy úgy kaphatod meg a nyereményed, ha utólag különböző kódot küldesz el telefonos tájékoztatás alapján.

Mit kezdenek az adatokkal a csalók?

A Magyarországon elszaporodott visszaélés típus során az elkövetők az adatokat kicsalva az előfizetők által önként megadott információval visszaélhetnek, mindezek mellett pedig a különféle (jellemzően nyeremény) ígéretekkel olyan „kódok” küldésére is rábírhatják az ügyfeleket, amelyek valójában egy másik ügyfél kártyájának feltöltésére adnak utasítást, ezzel kárt okozva az érintetteknek.

A csalók olyan kódok küldésére bíztathatnak telefonon keresztül, amelyek valójában egy másik telefonszámot és egy feltöltési összeget jelölnek. Ez talán telefonos bediktálás útján nem is feltétlenül szembetűnő elsőre, egyben látva a számsort viszont jól kivehető egy telefonszám és egy kerek összeg.

Mit tehetsz az átverés ellen?

Utasítsd vissza a felajánlott lehetőséget, telefonos megkeresésre ne küldj el ismeretlen számsort, sem ATM-en keresztül, sem interneten, sem mobil alkalmazással vagy SMS kód elküldésével.

Ne küldj el SMS-ben „FELTÖLT” kulcsszóval kezdődő ismeretlen számsorozatot a +36 30 344-4500 számra, amely valóban a központi Domino feltöltő telefonszám!

Visszaélés a Telekom nevével, Hűségprogramra hivatkozással

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy ismeretlenek igyekeznek visszaélni a Telekom nevével, a hűségprogramra hivatkozással, ahol nagy értékű nyereményt (jellemzően mobilkészüléket) ígérve, futárszolgálati díj címen befizetésre hívják fel a Telekom ügyfeleit. A Magyar Telekom valóban szokott nyereményjátékot szervezni, de ezeket honlapján, illetve a Facebook oldalán teszi közzé. Emellett fontos, hogy a nyereményjátékok során semmilyen esetben sem kér pénzt az ügyfelektől. A Telekom a mindenkor jogi és műszaki lehetőségek figyelembe vételével igyekszik lecsökkenteni a visszaélések lehetőségét. Sajnos azonban a csalások folyamatosan fejlődnek, újabb és újabb variációkban bukkannak fel.
Javasoljuk ezért ügyfeleinknek, hogy minden esetben tudatosan, körültekintően járjanak el, és tájékozódjanak arról, hogyan tudják elkerülni a visszaéléseket.