Domino egyenlegfeltöltéssel való visszaélések

A Telekom sosem hív rejtett telefonszámról nyereményjátékkal kapcsolatos tájékoztatás miatt. Legyen mindig gyanús, ha úgy nyersz valahol, hogy nem is vettél részt promócióban vagy úgy kaphatod meg a nyereményed, ha utólag különböző kódot küldesz el telefonos tájékoztatás alapján.

Mit kezdenek az adatokkal a csalók?

A Magyarországon elszaporodott visszaélés típus során az elkövetők az adatokat kicsalva az előfizetők által önként megadott információval visszaélhetnek, mindezek mellett pedig a különféle (jellemzően nyeremény) ígéretekkel olyan „kódok” küldésére is rábírhatják az ügyfeleket, amelyek valójában egy másik ügyfél kártyájának feltöltésére adnak utasítást, ezzel kárt okozva az érintetteknek.

A csalók olyan kódok küldésére bíztathatnak telefonon keresztül, amelyek valójában egy másik telefonszámot és egy feltöltési összeget jelölnek. Ez talán telefonos bediktálás útján nem is feltétlenül szembetűnő elsőre, egyben látva a számsort viszont jól kivehető egy telefonszám és egy kerek összeg.

Mit tehetsz az átverés ellen?

Utasítsd vissza a felajánlott lehetőséget, telefonos megkeresésre ne küldj el ismeretlen számsort, sem ATM-en keresztül, sem interneten, sem mobil alkalmazással vagy SMS kód elküldésével.

Ne küldj el SMS-ben „FELTÖLT” kulcsszóval kezdődő ismeretlen számsorozatot a +36 30 344-4500 számra, amely valóban a központi Domino feltöltő telefonszám!