MultiFlex

A MultiFlex szolgáltatás olyan virtuális magánhálózati szolgáltatás, amely egységes megoldást kínál vállalatod összetett telekommunikációs igényeinek kielégítésére. Igénybevételével a teljes belső adatkommunikáció egyetlen vállalati hálózaton keresztül bonyolítható, és lehetővé válik az internet elérése. A szolgáltatás technológiafüggetlen, és a helyi hálózatok összekapcsolását valósítja meg.

A MultiFlex szolgáltatás a mindennapi és üzleti kommunikációt segíti elő egyszerű és költséghatékony, ugyanakkor minőségi megoldást kínálva a helyi hálózatok összekapcsolására és az internet elérésére, ügyfeleink sávszélesség igényének teljes spektrumát lefedve.

Szolgáltatás-opciók

QoS opció

A MultiFlex szolgáltatás – külön szolgáltatói QoS-beállítások nélkül is – alkalmas a LAN- adatátvitel mellett hangforgalmat vagy multimédiás forgalmat tartalmazó Ethernet-keretek továbbítására. Azonban bizonyos esetekben (ha kéred) szükség lehet arra, hogy a szolgáltató segítségével is biztosítható legyen egy ügyfélhálózati csatlakozáson a priorizált forgalom átvitelének elsőbbsége, illetve védelme a nem priorizált forgalommal szemben.
A QoS-szolgáltatás lényege, hogy a szolgáltatás-hozzáférési ponton beállított portsebességet a szolgáltató megosztja két prioritási osztály között. A megosztás úgy történik, hogy a magas prioritási osztályba tartozó forgalom számára a portsebesség 75%-áig biztosított az elsőbbségi átvitel, azaz az ilyen besorolással a portra érkező összesített forgalom a fenti értéket nem meghaladó sebesség mértékéig nem torlódhat. A fenti beállítás nem jelent sebességkorlátozást, mert a priorizált vagy a priorizálatlan forgalom a másik teljes hiánya esetén kitöltheti a teljes portsebességet.

Internetelérés opció

Az internetelérés bérelt vonal jellegű, azaz állandó internetkapcsolatot biztosít egyetlen statikus IP-címmel. Az opció tartalma kizárólag az internethálózat elérése, azonos le- és feltöltési sebességekkel. Az internethez való közvetlen hozzáférés a MultiFlex-ügyfélhálózat (L2VPN) egy pontján, az általad kijelölt magyarországi „központi telephelyen” keresztül lehetséges. Az opció nem tartalmazza az internet-hozzáférést végződtető routert, amely ilyen módon előfizetői végberendezés.

Mikrohullámú elérés opció

A mikrohullámú elérés elsősorban azon végpontok bekapcsolására jelenthet alternatívát, ahol a vezetékes létesítés műszaki akadályokba ütközik. A mikrohullámú elérés sebessége garantált. Az opció minden esetben egyedi felmérés, ajánlatadás és árazás alapján kerül értékesítésre.

Prémium opció

A meglévő MultiFlex szolgáltatás értéknövelt, SLA paraméterekkel rendelkező opciója, amelynek elemei:

 • Emelt szintű rendelkezésre állás
  A szolgáltatás éves átlagos rendelkezésre állása az előfizetői hozzáférési pontokon 99,75% (alap esetben 99,5%)
 • Csökkentett hibaelhárítási idő
  Minőségi panasz hibaelhárítási ideje: 10 óra (alapesetben 14 óra)
 • Szolgáltatás professzionális üzembe helyezése
  A szolgáltatást mérési jegyzőkönyvvel hitelesített módon helyezzük üzembe, az alapszolgáltatásnál gyorsabb határidővel.

Redundancia opció

A redundancia opció a MultiFlex szolgáltatás előfizetőinek adatkommunikációs és (bérelt vonali típusú) internet igényeit jobban kielégítő, magasabb megbízhatóságot nyújtó szolgáltatás igénybevételének lehetőségét kínálja. A redundanciát biztosító előfizetői hozzáférésben az access útvonalak eltérő közegen és/vagy nyomvonalon kerülnek kiépítésre.

Havi és online riport kiegészítő szolgáltatás

Az SLA (Service Level Agreement - szolgáltatási szint megállapodás) havi- és online riport kiegészítő szolgáltatások információt nyújtanak a MultiFlex szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek számára a szolgáltatás minőségéről. A kiegészítő szolgáltatások biztosítják az előfizetők számára a Magyar Telekom által vállalt szolgáltatási minőség teljesítésének bemutatását.

A Magyar Telekom a MultiFlex szolgáltatás minőségére vonatkozó jelentéseket havi rendszerességgel, míg az online riportot interneten keresztüli elérhetőséggel folyamatosan biztosítja a kiegészítő szolgáltatást megrendelő előfizetők számára. Az online riport szolgáltatás weben történő eléréséhez a fokozott biztonság érdekében digitális tanúsítványra van szükség (létező esetén a nyilvános kulcs megadására).

Kiknek ajánljuk a MultiFlex szolgáltatást?

Elsősorban olyan adatátviteli hálózat kiépítését és interneteléréssel kapcsolatos beruházást tervező vállalatoknak és intézményeknek, amelyek

 • több telephellyel rendelkeznek,
 • egységes adathálózati szolgáltatást keresnek,
 • a hálózati szintű (OSI 3. réteg) beállításokat saját kézben kívánják tartani,
 • integrált vállalatirányítási rendszert használnak,
  vagy a közeljövőben fejleszteni kívánják meglévő informatikai hálózatukat.

Melyek a szolgáltatás igénybevételével járó előnyök?

 • Egységes megoldás az adatkommunikációs sávszélességigények
  (256 kbit/s-tól akár ~1 Gbit/s-ig) kiszolgálására.
 • A szolgáltatás rugalmas sávszélesség-bővítési lehetőséget kínál.
 • Magas rendelkezésre állású szolgáltatás, az éves rendelkezésre állás mértéke 99,5% vagy 99,75%.
 • A szolgáltatás keretében proaktív ügyfélkiszolgálást és hibaelhárítást kínálunk.
 • A szolgáltatás minőségi jellemzői havi riportban nyomon követhetők.
 • A hibák bejelentését folyamatosan, a nap 24 órájában fogadjuk.
 • Kiváló ár-érték arány.
 • Technológiailag független megoldás (rezes, optikai vagy akár mikrós hozzáférés).