2021. szeptember 4. 22 órától várhatóan szeptember 5. estig – rendszereink ütemezett műszaki karbantartása miatt – telefonos ügyfélszolgálataink, a Telekom alkalmazás, a telekom.hu weboldalon a webshop, a lakossági és üzleti online önkiszolgáló felületeink és az online chat nem lesz elérhető, valamint Telekom és Partner üzleteink vasárnap országszerte zárva tartanak. Részletek
2021. szeptember 4. 22 órától várhatóan szeptember 5. estig – rendszereink ütemezett műszaki karbantartása miatt – telefonos ügyfélszolgálataink, a Telekom alkalmazás, a telekom.hu weboldalon a webshop, a lakossági és üzleti online önkiszolgáló felületeink és az online chat nem lesz elérhető, valamint Telekom és Partner üzleteink vasárnap országszerte zárva tartanak. Részletek

Útmutató az összeszereléshez

Néhány lépéssel már élvezheted is a szélessávú internetet lakásod minden pontján. Telefonos alkalmazásunkban is találsz ehhez segítséget.

Telekom    Wi-Fi Extra eszköz
Telekom    Wi-Fi Extra eszköz kicsomagolás

Csatlakoztasd Wi-Fi Extra eszközödet a routerrel, majd helyezd el megfelelően az otthonodban!

Ez a folyamat körülbelül 30 percet vesz igénybe.

Telekom Wi-Fi    Extra eszköz csatlakoztatása routerhez

1. Csatlakoztasd eszközödet a routerhez

Csatlakoztasd a Telekom Wi-Fi Extra eszközt a dobozában található UTP kábel segítségével a digitális elosztóhoz (router) úgy, hogy a kábelt a Telekom Wi-Fi Extra eszköz LAN1/WAN csatlakozójába dugod.

Az a Telekom Wi-Fi Extra eszköz, amelyiket a digitális elosztóhoz csatlakoztattál, lesz a Wi-Fi Mesh hálózat vezérlője, ez kerül vezérlő módba. Minden további Telekom Wi-Fi Extra készülék, amelyet csatlakoztatsz a Mesh hálózat egy-egy végpontja lesz.

2. Dugd be a konnektorba

Helyezd áram alá a Telekom Wi-Fi Extra eszközt.

Kapcsold be az ON/OFF kapcsolóval, és várd meg, hogy a 2.4G és az 5G LED fények folyamatosan zölden, a WPS LED folyamatosan kéken világítsanak az eszköz előlapján.

Ezzel beállítottad a Mesh vezérlő eszközt.

Telekom Wi-Fi    Extra eszköz áram alá helyezése
Telekom Wi-Fi    eszköz bekacsolása

3. Kapcsold be a következő Telekom Wi-Fi eszközt

A következő lépésekben párosíts további Telekom Wi-Fi Extra készülékeket.

Helyezd a másik Telekom Wi-Fi Extra eszközt a Mesh vezérlőtől kb. 3 méterre (ez még nem a végleges helye lesz, az eszközök párosításáig kell, hogy ilyen távolságban legyenek), majd helyezd áram alá, és kapcsold be az ON/OFF gombbal.

Ez a Wi-Fi Extra eszköz egy Mesh végpont lesz.

4. Üzemeld be a Mesh végpontot

Várd meg, hogy a Mesh végponton a 2.4G és az 5G LED fények folyamatosan zölden világítsanak.

Beüzemelted a Mesh végpontot.

Mesh végpont    beüzemelése
Mesh végpont    párosítása vezérlővel

5. Párodítsd a Mesh végpontot a vezérlővel

Most a Mesh vezérlő és a Mesh végpont összepárosítása következik.

Nyomd meg a Mesh vezérlőn a WPS gombot, amíg a WPS LED az előlapon kéken el nem kezd villogni. A WPS gombot ehhez kb. 5 másodpercig kell nyomva tartani. Fontos, hogy a WPS gombot csak a Mesh vezérlőn kell megnyomni! Ekkor a Mesh végponton a WPS LED zölden kezd el villogni. A két eszköz megtalálta egymást.

6. Várd meg, amíg a Mesh eszközök kapcsolódnak

Körülbelül 7-8 percet kell várni, amíg a Mesh eszközök kapcsolódnak egymáshoz.

Ha ez megtörtént, a Mesh végponton a WPS LED egyenletesen zölden fog világítani. Ezzel a Mesh hálózat használatra kész. Most már csak a Mesh végpont helyét kell megtalálni.

Mesh eszközök    kapcsolódnak
Mesh végpontok    elhelyezése

7. Helyezd el a Mesh végpontot

A Mesh végpontot most vidd a végleges helyére, és ott helyezd áram alá.

Itt már nem kell újra párosítani az eszközöket, csupán győződj meg arról, hogy a 2.4G, 5G LED és a WPS fény folyamatosan zölden világítsanak. Megjegyzés: a Mesh kapcsolat meglétéről a Telekom Wifi Extra (Kaon) mobilalkalmazáson keresztül is lehet tájékozódni.

8. Kapcsold ki a Wi-Fi-t a routereden

A jobb lefedettség és a zavarmentesebb működés érdekében javasoljuk, hogy a digitális elosztón (router) kapcsold ki a Wi-Fi-t. Így a vezetékes internet a most kialakított Mesh hálózaton fogja szórni a Wi-Fi jelet.

Kapcsold ki    a Wi-Fi-t a routereden
Készen    vagy!

Készen vagy!

További Mesh végpont csatlakoztatásakor ugyanezeket a lépéseket kell megismételni a 3. ponttól kezdve. Az alább leírtak szerint a Telekom WiFi Extra (Kaon) mobilalkalmazás segítségével is lehetséges további eszközök csatlakoztatása.

Amennyiben eszközeid beüzemelésével kapcsolatban további segítségre lenne szükséged, mindennap 8 és 20 óra között díjmentesen hívható 06-80/40-40-50   telefonszámon szakértőink készséggel állnak rendelkezésedre!

Egyéb ügyfélszolgálati elérhetőségeinkről tájékoztatást itt olvashatsz.